Za dva nova komunalna vozila ivanečkom Ivkomu bespovratnih 1,46 milijuna kuna iz EU fondova Foto: Grad Ivanec

Za dva nova komunalna vozila ivanečkom Ivkomu bespovratnih 1,46 milijuna kuna iz EU fondova

Varaždinske vijesti | 2.9.2020. u 09:02h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Vozni park ivanečkog komunalnog poduzeća Ivkom u narednim će se mjesecima upotpuniti s dva nova moderna komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada.

Rezultat je to pozitivno ocijenjene projektne prijave Ivkoma d.d. podnesene na javni poziv “Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“, koji su raspisalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Prijava je podnesena sredinom travnja, a slijedom najnovije obavijesti mjerodavnog Povjerenstva o tome da je projekt ispunjava sve kriterije prihvatljivosti za sufinanciranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, o čemu je obavijest već dostavljena i Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, formalno donošenje službene Odluke o financiranju očekuje se ovih dana.

Ukupna vrijednost projekta koji obuhvaća nabavku vozila zapremnine od 14 m3 i 7,5 m3 je 2.304.805,00 kuna. Od toga bespovratna sredstva iznose 1.469.971,89 kuna, dok će ostatak do ukupne vrijednosti projekta osigurati Ivkom d.d.

- Provedbom projekta stvaraju se preduvjeti za ostvarenje zacrtanih ciljeva o povećanju postotka odvojeno prikupljenog otpada te njegovo efikasnije i racionalnije sakupljanje - ističu iz Grada Ivanca.

Kako bi bio u skladu sa svim propisanim EU i zakonskim normama, projekt će obuhvatiti i informativno–edukativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom koje obuhvaćaju izradu i tisak letaka za građane te tematsku informativnu radijsku emisiju.

Kompletnu projektnu prijavu za Ivkom d.d. odradila je gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec d.o.o. s Projektnim uredom za EU fondove. Suradnja Ivkoma i Poslovne zone Ivanec nastavlja se i dalje, kroz provedbu odobrenog projekta.

Označeno u