Za Dan općine Veliki Bukovec od izložbe do biciklijade

VV | 30.9.2021. u 16:58h | Objavljeno u Našim krajem

Obilježavanje Dana Općine Veliki Bukovec i blagdana zaštitnika župe svetog Franje Asiškog održavat će se od petka, 1. listopada, do ponedjeljka, 4. listopada, samog blagdana.

U petak, 1. listopada, bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća Velikog Bukovca, koja će u Etno-eko selu „Sv. Franjo Asiški“ – Agroturizam Požgaj u Velikom Bukovcu početi u 18 sati. U sklopu svečane sjenice bit će postavljena izložba fotografija svatova kroz bukovečku povijest, koja sadrži 150 fotografija od 1930. do 1970. godine.

Središnji dio obilježavanja Dana Općine Veliki Bukovec bit će u nedjelju, 3. listopada, na nogometnom igralištu u Kapeli Podravskoj. Na druženju će se okupiti članovi udruga i ostali mještani, a poseban je poziv upućen za sudjelovanje u biciklijadi, čija je ruta prilagođena i velikim i malim biciklistima. Start biciklijade je u 14 sati, a po povratku biciklista nastavlja se zabavni i glazbeni program uz gastro ponudu. U sportskom program je i utakmica Poljoprivrednik – Sloga (Slokovec).

Obilježavanje Dana općine Veliki Bukovec završit će u ponedjeljak, 4. listopada, na blagdan svetog Franje Asiškog, svetom misom u župnoj crkvi u Velikom Bukovcu. Misa će početi u 11 sati., a nakon nje bit će organiziran Dan otvorenih vrata Općine Veliki Bukovec s izložbom fotografija svatova kroz bukovečku povijest.