VRIJEME JE ZA KARNEVAL Ovog vikenda svi putevi vode na 8. Međunarodni Srakarski fašnik! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

VRIJEME JE ZA KARNEVAL Ovog vikenda svi putevi vode na 8. Međunarodni Srakarski fašnik!

VV | 25.1.2024. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Pred nama je vrijeme karnevala, a "sezona ludovanja" počinje sutra, 26. siječnja u Sračincu!

Pred nama je, naime, osmo izdanje Međunarodnog Srakarskog fašnika, kojeg organizira Udruga Črna sraka, u suradnji s Općinom Sračinec. Organizatori su i ove godine pripremili dvodnevni program koji će privući mnogobrojne karnevalske skupine i posjetitelje, a sve počinje sutra, u petak 26. siječnja predajom ključeva Općine te podizanjem zastave Srakarskog fašnika na jarbol ispred Doma kulture. Istoga dana, u Domu kulture u Sračincu bit će otvorena i izložba maski i udruga iz cijele Europe, a sve završava u 20 sati pod šatorom u Sračincu, kada nastupa Dejan Matić.

Glavno događanje, fašnička povorka, održat će se u subotu 27. siječnja koja kreće u 14 sati od OŠ Sračinec. Nakon što se karnevalske grupe predstave na ulicama Sračinca, počet će velika zabava pod šatorom iza Doma kulture uz band Luđaci.

– I ove godine planiramo veliku manifestaciju, na kojoj će nam pozavidjeti i puno veće sredine od Sračinca. Pozivam sve da nas posjete u dane karnevala u Sračincu, kada ćemo zajedno uživati u pripremljenim programima - poručio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

City-light-fasnik-2024.jpg