Voćansko Vincekovo: Da bi godina bila rodna, dođite po starim običajima zalijati trseke! Foto: arhiva vv/ilustracija

Voćansko Vincekovo: Da bi godina bila rodna, dođite po starim običajima zalijati trseke!

vv | 16.1.2023. u 14:53h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Donja Voća ove će se nedjelje, 22. siječnja, održati Voćansko Vincekovo 2023. Udruga vinograda "Barilček" pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća, organizira pohod povodom obilježavanja radova u vinogradu, blagdana Sv. Vinka. Da bi godina bila rodna i vino teklo, pozivamo sve zaljubljenike u prirodu da se okupimo u što većem broju kako bi po starim narodnim običajima dobro zalijali trseke.

>>Tradicionalna proslava Sv. Vinka u Vinici: Ne propustite dobru kapljicu uz tamburaše!

Program Voćanskog Vincekovog počinje Svetom misom u crkvi Ivana Krstitelja u Gornjoj Voći u 9 sati. Ako želite malo dulje odspavati, možete se pridružiti pohodu u 10 sati, kod izvora Banjevac. Prijave na pohod otvaraju se u 9.30 kod Banjevca te je u 10 sati polazak prema pitomim voćanskim bregima. Sam pohod traje otprilike 3 sata i 30 minuta, a obići će se dva vinogradara, vinogradarski punkt i Etno kuća.

Startnina iznos 5 eura, a svaki sudionik dobit će čašu i osigurane su okrijepe kod svake stanice, a na kraju, kod Etno kuće, Udruga „Barilček“ osigurala je gulaš te Vas očekuje nastup muzičke sekcije KUD-a Voća i TS „Prvi srakarski tamburaši.“