Voćanski vatrogasci otvorili svoja vrata u sklopu obilježavanja Dana općine Foto: Voca.hr

Voćanski vatrogasci otvorili svoja vrata u sklopu obilježavanja Dana općine

VV | 7.11.2016. u 09:57h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu obilježavanja Dana Općine Donja Voća, voćanski su vatrogasci u subotu po četvrti puta pokrenuli akciju Dan otvorenih vrata. Cilj ove manifestacije razvijanje je svijesti o opasnostima od požara te postupcima na mjestu nesreće i preventivnim mjerama, a vatrogasci se na ovakav način ujedno nastoje približiti mještanima i upoznati ih s radom DVD-a.

Program je započeo razgledavanjem vatrogasne opreme i vozila, dok je u dvorištu bila postavljena autoljestva JVP Varaždin. Posjetitelji su pak u dvorani mogli razgledati izložbu vatrogasnih eksponata kolekcionara Josipa Cingesara.

Članovi DVD-a Donja Voća su s kolegama iz DVD-a Ivanec, DVD-a Kamenica i PGD-a Zlatoličje održali pokaznu vježbu čija je svrha bila provjera djelovanja vatrogasnih postrojbi pri složenoj intervenciji zapaljenja spremnika s ugroženom osobom i prijetećem zapaljenju susjednih objekata te pasivna zaštita susjednih stambenih objekata od mogućeg zapaljenja.

Sudionici su potvrdili visoku razinu stručne osposobljenosti i tehničke opremljenosti zbog čega su ih pohvalili i načelnik Krunoslav Jurgec te zapovjednik VZVZ Dejan Ivanušec.

Označeno u