Visoke školske obljetnice proteklih dana obilježile osnovne škole u Ivancu, Kuljevčici i Prigorcu

Varaždinske vijesti | 16.6.2019. u 12:09h | Objavljeno u Našim krajem

Bogatim programom ispunjenim plesom, glumom, stihovima i pjesmom, učenici ivanečke OŠ I. Kukuljevića Sakcinskog proteklih su dana proslavili Dan škole i 180. obljetnicu školstva u Ivancu.

Jednako veselo tih je dana bilo i u PŠ Kuljevčica, koja je obilježila 140 godina rada, te u PŠ Prigorec, koja je proslavila svoju 90. obljetnicu.

Vedar učenički program u Ivancu na poseban je način obilježilo premijerno izvođenje školske himne „Našoj školi“.

Na poticaj skupine učenika okupljenih u Malim građanima, stihove su napisali sami đaci, u himnu su ih uobličili prof. Zdravka Friščić, prof. Josip Kraš i prof. Draženka Strančić, aranžman i glazbu je napisala glazbena pedagoginja Nada Peček, a prvi put javno ju je izveo školski pjevački zbor.

Zahvalu svima koji su pridonijeli završetku još jedne uspješne godine uputio je ravnatelj prof. Damir Jagić te dodijelio nagrade učenicima i sportskim ekipama koji su postigli zapažene uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima. Čestitke školi uputio je i varaždinski dožupan Tomislav Paljak.

Upućujući zahvale cijelom kolektivu koji se brine o učenicima – od učitelja i pedagoga do domara, čistačica i kuharica - gradonačelnik Milorad Batinić osvrnuo se i na problematiku dogradnje škole Ivanec, koja je neophodna za organizaciju nastave u jednoj smjeni.

- Još 2017. za dogradnju je bila izdana građevinska dozvola, a Grad Ivanec je platio komunalni doprinos i izvršio sve preuzete obveze. Međutim, Županija nije krenula u dogradnju škole. Poznato vam je da sam Gradskom vijeću predložio da Grad od Županije zatraži da mu prenese osnivačka prava nad školom kako bismo je mogli dograditi do 2021. Međutim, u tom nastojanju mi Vijeće nije dalo podršku – podsjetio je Batinić.

Osvrnuo se i na izjavu dožupana Paljaka koji je u prethodnom obraćanju naglasio da je Grad Ivanec ispunio svoje obveze po pitanju dogradnje, a pozvao se i na afirmativan dopis Ministarstva znanosti, koje je pozvalo Županiju da pokrene zakonom propisanu proceduru za dogradnju po modelu JPP-a:

 -Bude li tako kao što kaže dožupan, Grad Ivanec bit će partner u ovome projektu i na svaki će se način uključiti u dogradnju škole u Ivancu – zaključio je gradonačelnik.

Označeno u