Više od 500 darova Svetog Nikole za mališane s područja općine Cestica

Varaždinske vijesti | 4.12.2017. u 11:12h | Objavljeno u Našim krajem

Za petstotinjak najmlađih mještana s područja općine Cestica protekli je vikend bio najbolji uvod u adventsko raspoloženje. U općinu je stigao Sveti Nikola i podijelio im poklon pakete sa slatkišima i bojankama.

Darivanje je počelo u petak podjelom poklona mlađim osmoškolcima, a nastavilo se u nedjelju velikom priredbom u sportskoj dvorani Općine Cestica.

Nakon kulturne priredbe – u kojoj su nastupile starije skupine Dječjeg vrtića Zeko i dječja folklorna skupina Općine Cestica – goste je u ime Povjerenstva za socijalnu skrb Općine Cestica pozdravila Tanja Veršić, nakon čega su podijeljeni darovi djeci predškolskog uzrasta.

Na priredbi je bio i načelnik Mirko Korotaj s predsjednikom Općinskog vijeća Darkom Majhenom.

- Uvriježeno je govoriti da su djeca naša budućnost, ali mi u Cestici to ne shvaćamo samo kao frazu, nego mladim obiteljima pokušavamo pomoći koliko možemo. Trudimo se što više biti uključeni u proces odrastanja i obrazovanja djeteta, a sve počinje darovima za novorođene, nastavlja se sufinanciranjem vrtića, besplatnim školskim prijevozom i opremom pa sve do isplate stipendija. Cilj nam je u Cestici osigurati jednaki standard i mogućnost odgoja i obrazovanja djeteta kakav imaju djeca u mnogo većim sredinama od naše. Skorom izgradnjom POS stanova dodatno ćemo se približiti tom cilju. Rekao bih da su mlade obitelji prepoznali Cesticu kao potencijal za svoju budućnost jer Općina je na samom začelju po iseljavanju stanovnika – zadovoljan je načelnik Korotaj i najavljuje još i bolju skrb o najmlađim mještanima.

Označeno u
Galerija slika