Vinski maraton „Od kleti do kleti“ ludbreškom vinskom cestom

vv / grad ludbreg | 8.6.2019. u 08:19h | Objavljeno u Našim krajem

Ludbreška vinska cesta danas, 8. lipnja otvara vrata svojih vinskih podruma. S vinskom putovnicom putuje se vinskom cestom od 14 do 19 sati te uživati u eno-gastro ponudi na pet postaja Ludbreške vinske ceste: Restoran ‘Arabela’ Globočec, Vinski podrum ‘Makar’, Vinska kuća ‘Kirić’, Vinarija ‘Stručić’ i Agroturizam ‘Kežman’.

Vinska putovnica može se podići na lokaciji vinskog podruma „Trsek“, koji je ujedno i polazišna točka ovogodišnjeg Vinskog maratona. U vinskom podrumu „Trsek“ bit će organiziran prigodni program uz prezentaciju projekta „Zeleno Želimo“, izložbu ručnih radova i prezentaciju lokalnih ponuđača i lokalnih ludbreških proizvoda.

– Kako naše putovanje ne bi završilo tako rano, svi zajedno odlazimo oko 19 sati do kipa svetog Vinka s vidikovcem gdje ćemo na prigodan način obilježiti i Dan ludbreškog vinogorja. Tamo će sve posjetitelje ugostiti članovi udruge Trsek uz degustaciju vina i hrane – poručuju iz udruge.

Ovogodišnji Dan otvorenih vrata vinskih podruma je ujedno i 4. događaj u sklopu projekta Zeleno želimo koji je sufinanciran iz Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020, a kojem je cilj izrada i implementacija novih sadržaja i proizvoda utemeljenih na aktivnom uključivanju baštine u turističku ponudu. U sklopu projekta nastat će nekoliko mikroproizvoda, a ludbreški mikroproizvod je upravo vino.

program-vinska-cesta-v1-1-735x1024.jpg