Vinički općinski vijećnici izglasali proračun za 2016. godinu od 8,9 milijuna kuna

M.P./Varaždinske vijesti | 4.12.2015. u 14:50h | Objavljeno u Našim krajem

Općinski vijećnici Općine Vinica na svojoj su sjednici održanoj u srijedu jednoglasno prihvatili proračun za 2016. godinu koji je planiran u visini od 8,9 milijuna kuna.

Prije općinskih vijećnika, o prijedlogu proračuna raspravljali su i članovi Odbora za financije i proračun te Odbor za statutarno-pravna pitanja. Sukladno Zakonu o proračunu te Zakonu o fiskalnoj odgovornosti, općinski načelnik Marijan Kostanjevac dostavio je općinskim vijećnicima prijedlog proračuna u pisanom obliku prije 15. studenog.

Na dobiveni prijedlog vijećnice i vijećnici imali su mogućnosti dati svoje prijedloge i sugestije, no budući da nitko od njih u zakazanom roku nije dostavio prijedloge, predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihalić je i na samoj sjednici tijekom rasprave vijećnicima dao mogućnost za podnošenje eventualnih amandmana na predloženi proračun. Kako nitko od vijećnika nije imao primjedbi niti predložio izmjenu, načelnik je kao ovlašteni predlagatelj detaljno obrazložio prihodovne i rashodovne stavke proračuna. Predsjednici Odbora za statutarno pravna pitanja te Odbora za financije i proračun vijećnike su upoznali s mišljenjem i iznijeli pozitivan stav prema predloženom proračunu te je proračun za 2016. naposljetku jednoglasno prihvaćen.

Proračun za iduću godinu za gotovo 30 posto veći je od ovogodišnjeg, a njime su obuhvaćeni svi segmenti, od potreba najmlađih do potreba najstarijih. Rashodi za komunalnu djelatnost obuhvaćeni su s više od 50 posto proračunskih sredstava, a nisu izostali niti rashodi za sve ostale aktivnosti. Načelnik je zahvalio svim vijećnicama i vijećnicima na izglasanom proračunu, kao i svim članovima odbora te sve zamolio za još veću suradnju. U svom je obraćanju vijećnike zamolio da se u javnosti prestanu iznositi neistine o općini, njemu kao načelniku te njegovim suradnicima, a što sve u konačnosti nanosi veliku štetu Općini.

- U Općini Vinica se vrlo racionalno, bez afera i financijskih dubioza sprovode svi zacrtani programi i projekt - kazao je Kostanjevac izrazivši zadovoljstvo što je općina dobila i svog saborskog zastupnika, Predraga Štromara, koji će pomagati Općini u realizaciji velikih i za općinu važnih projekata.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci