Vinički načelnik: "Svima nam cilj da arboretum i dvorac ponovno postignu svoj stari sjaj" Foto: Općina Vinica

Vinički načelnik: "Svima nam cilj da arboretum i dvorac ponovno postignu svoj stari sjaj"

Varaždinske vijesti | 7.4.2023. u 14:54h | Objavljeno u Našim krajem

U srijedu je načelnik općine Vinica, dr. sc. Branimir Štimec, prof., obišao radove na izgradnji i rekonstrukciji dvorca Opeka u naselju Marčan, zajedno sa saborskim zastupnikom, ujedno i predsjednikom Općinskog vijeća Općine Vinica Predragom Štromarom, ravnateljem Srednje škole "Arboretum Opeka" Marčan Draganom Brkićem, županom Anđelkom Stričakom, pročelnicom Konzervatorskog odjela u Varaždinu dr. sc. Vesnom Pascuttini Juraga, županijskim pročelnicima dr.sc. Miroslavom Huđekom i Mariom Sambolecom.

Radovi na rekonstrukciji dvorca u arboretumu Opeka u punom su jeku te se iz dana u dan može vidjeti napredak u izgradnji.

- Zahvalio bih posebno saborskom zastupniku te predsjedniku Vijeća općine Vinica Predragu Štromaru te županu Stričaku koji ulažu velike napore kako bi se ovaj projekt što prije kvalitetno završio. Svima nam je u cilju da arboretum Opeka zajedno sa svojim dvorcem ponovno postigne onaj svoj stari sjaj te da zajedno s cijelom općinom postanemo najljepše uređena općina u Hrvatskoj, a i šire – tome težimo i nadamo se da ćemo još ove godine na balkonu dvorca uspjeti popiti kavu – istaknuo je načelnik prilikom obilaska dvorca.

vinica_arboretum_stimec_07042023_1.jpg