Vinički načelnik odrekao se naknade kako bi iznos nagrada najboljim učenicima i mentorima bio veći Foto: Ilustracija/Općina Vinica

Vinički načelnik odrekao se naknade kako bi iznos nagrada najboljim učenicima i mentorima bio veći

VV | 4.7.2021. u 10:02h | Objavljeno u Našim krajem

Predsjednik Općinskog vijeća Vinice Predrag Štromar i načelnik Općine Vinica Branimir Štimec u četvrtak, 1. srpnja dodijelili su nagrade najuspješnijim učenicima Osnovne škole Vinica.

Nagrađeno je ukupno 40 učenika s postignutim izvrsnim rezultatima na raznim državnim i županijskim natjecanjima, kao i 15 njihovih mentora te 13 učenika koji su tijekom svojeg osnovnoškolskog obrazovanja, u svih osam godina ostvarili odličan uspjeh i uzorno vladanje.

9_3.JPG

Kako bi nagradila iznimno velik uložen trud te uporan rad učenika i mentora Osnovne škole Vinica, Općina Vinica ove je godine iz općinskog proračuna za nagrade najuspješnijim učenicima izdvojila ukupno 14.000 kuna, a za nagrade mentorima 6.500 kuna. Radi želje za povećanjem iznosa nagrada najuspješnijim učenicima vinički načelnik odrekao se svoje naknade za nagradu mentora.

- Trud i zalaganje svakako se isplati, a u svojem mandatu posebnu pažnju posvetit ću obrazovanju i poticati izvrsnost kod učenika - rekao je vinički načelnik Štimec.

Ravnateljica Osnovne škole Vinica Mirjana Jambriško zahvalila je Općini Vinica na odličnoj suradnji, nabavi knjiga za sve nagrađivane učenike te na izdvojenim sredstvima za novčane nagrade učenicima i mentorima.

naslovna.JPG