Vinički košarkaši i branitelji prisjetili se poginulog branitelja Mladena Kasuna Foto: Općina Vinica

Vinički košarkaši i branitelji prisjetili se poginulog branitelja Mladena Kasuna

Varaždinske vijesti | 8.9.2020. u 16:35h | Objavljeno u Našim krajem

Zbog novonastale situacije i propisanih epidemioloških mjera koje su na snazi za područje općine Vinica, ove godine se nije održao tradicionalni 23. memorijalni turnir Mladen Kasun.

- Upravo zbog navedene situacije odgođena su športska događanja i košarkaške utakmice, ali se u spomen na Mladena Kasuna, hrvatskog viteza te jednog od osnivača i košarkaša KK Vinica, u nedjelju položilo cvijeće i zapalile svijeće na Mladenovom grobu, kao i kod spomen obilježja - priopćili su iz Općine Vinica.

- U prisustvu majke Ankice, sestre i obitelji, igrača i predstavnika branitelja, nekoliko riječi rekao je predsjednik košarkaškog kluba Vinica Damir Horvat, podsjetivši na košarkaša i jednog od osnivača kluba, kao i njegovu ulogu u obrani države od agresora jugoarmije i četnika na našu državu za koju je 9. studenog 1991. nažalost položio svoj mladi život - napomenuli su iz Općine.

Kod Mladenovog groba, svi prisutni izmolili su molitvu i tako obilježili 23. Memorijal.

- Unatoč novonastaloj situaciji i epidemiološkim mjerama, moralo se je sve obilježiti na ovakav način, jer žrtva koju je podnio naš Mladen to svakako zavrjeđuje - izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac, koji je prisustvovao polaganju cvijeća i paljenju svijeća.

vinica_mladen_kasun_2020_1.jpg

vinica_mladen_kasun_2020_2.jpg

vinica_mladen_kasun_2020_3.jpg

vinica_mladen_kasun_2020_4.jpg

vinica_mladen_kasun_2020_5.jpg