Vinica: Završili radovi vrijedni 201.641 kunu Foto: Općina Vinica

Vinica: Završili radovi vrijedni 201.641 kunu

M.P./Varaždinske vijesti | 23.9.2016. u 13:10h | Objavljeno u Našim krajem

U Vinici je ovih dana pri kraju sanacija parkirališta pred zgradom Općine u Marčanu koja osim rješavanja odvodnje oborinskih voda uključuje i struganje postojećeg asfalta, ugradnju novog tamponskog i drenažnog sloja te ugradnju novog asfaltnog sloja. Sanacijom je obuhvaćen i kolnik dijela nerazvrstane ceste, Ulice Mate Rupčića, u duljini od 219 metara pri čemu je ukupna vrijednost spomenutih radova sanacije 201.641 kuna.

- Pritom je čak 140.000 kuna osiguralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, dok je ostatak od 61.641 kunu osigurano u proračunu Općine. Ovim radovima završavamo program modernizacije i sanacije nerazvrstanih cesta za ovu godinu tijekom kojeg su uređene i asfaltirane dionice odvojak Auer, odvojak Golubić i odvojak Vodotoranj u Vinicabregu te dionica Boršanec, ukupne duljine 1.450 metara za što je 300.000 kuna osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU - naglašava načelnik Marijan Kostanjevac.

Također podsjeća da je na proljeće kroz projekt energetske obnove vanjske ovojnice obnovljena i fasada zgrade Općine, a postavljena je i nova rasvjeta.

- Sadašnjim uređenjem parkirališta, čitav dio poprima novi izgled. No, ulaganja u zgradu Općine i okoliš još nisu gotova obzirom da imamo pripremljenu svu dokumentaciju za projekt dogradnje i rekonstrukcije kinodvorane, a što namjeravmo prijaviti na predstojeći natječaj u okviru mjere 7.4 Fonda za ruralni razvoj - najavio je Kostanjevac.

Označeno u
Galerija slika