VINICA Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan Hrvatskih branitelja Foto: Općina Vinica

VINICA Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan Hrvatskih branitelja

VV | 7.8.2023. u 17:17h | Objavljeno u Našim krajem

Državni praznik Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza kao spomen na veliku pobjedu Hrvatske vojske u Domovinskom ratu. Ove godine ujedno se obilježila 28. obljetnica vojno- redarstvene akcije Oluja.

U Vinici je odana počast poginulim braniteljima koji su život izgubili u Domovinskom ratu, kao i za sve koji su preminuli nakon njega.

Općinski načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof., obitelji poginulih branitelja, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Vinica, Košarkaški klub Vinica te mnogi mještani položili su svijeće i cvijeće kod spomen obilježja Mladenu Kasunu i Dariju Gašpariću. Proslavu je oplemenio mimohod sa jahačicicama i jahačima Udruge "Konj moj prijatelj“. Oni su u proslavi ovog praznika sudjelovali 18. put, a ove godine priključili su im se i članovi Husarske garde Varaždinske županije.

Okupljenima se obratio predsjednik UDVDR- Ogranak Vinica Ivan Krajcer istaknuvši ponos hrvatskih branitelja od kojih su mnogi položili svoje živote za slobodnu Hrvatsku, dok je načelnik Općine Vinica naglasio kako na temeljima stvaranja neovisne Hrvatske živimo mi danas u modernoj državi koju razvijamo u korist mještana i državljana.