Vinica: Jednoglasno usvojen proračun za 2017. u visini od 19 mil. kn Foto: Darko Gorenak

Vinica: Jednoglasno usvojen proračun za 2017. u visini od 19 mil. kn

vv | 2.12.2016. u 15:37h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi Općinskog vijeća Općine Vinica na sjednici u četvrtak jednoglasno su usvojili Plan ukupnog razvoja Općine Vinica od 2015. do 2020. godine te proračun za iduću godinu koji je planiran u iznosu od 19 milijuna kuna.

Proračunom su obuhvaćeni strateški projekti za koje Općina posjeduje svu potrebnu dokumentaciju i građevinske dozvole. Neki su već kandidirani za dobivanje bespovratnih sredstava, a Općina neke namjerava prijaviti na natječaje koji se očekuju iduće godine. Tu svakako treba spomenuti projekte dogradnje i rekonstrukcije Društvenog doma u Marčanu, rekonstrukciju, sanaciju i prenamjenu kurije Patačić u javno-poslovnu zgradu te izgradnju nogostupa i rekonstrukciju ceste u Gornjem Ladanju.

- Svjestan sam da su mnogi skeptični i misle da je proračun za iduću godinu preambiciozan i nerealan no moram naglasiti da su proračunom obuhvaćeni svi segmenti i sve potrebe stanovništva počevši od potpora za novorođenčad, predškolskog odgoja i obrazovanja, udruga, socijalnih potpora, potpora poljoprivrednicima i poduzetnicima do umirovljenika. Usto, ne smijemo zaboraviti ni infrastrukturne projekte poput sanacije nerazvrstanih cesta, uređenja dječjih igrališta i naravno, izgradnje sustava kanalizacije - rekao je načelnik Marijan Kostanjevac.

Iako još konkretno ne znaju što nose porezne promjene i kako će se one reflektirati na općinski proračun, Kostanjevac napominje kako svi korisnici potpora i pomoći mogu biti sigurni da ni u idućoj godini neće biti uskraćeni i da neće ostvariti manje potpore u odnosu na ovu godinu.

- Dakle, ako za koji od projekata nećemo dobiti bespovratna sredstva koja smo planirali u proračunu, nećemo ga ni provoditi - napomenuo je Kostanjevac.

Vijećnici su na sjednici raspravljali i o izmjenama Prostornog plana uređenja Općine Vinica, a jednoglasno je donijeta i Odluku o davanju suglasnosti na sklapanje Sporazuma o sufinanciranju projekta Aglomeracije kojim se Općina obvezala osigurati ukupno 2,5 milijuna kuna. Kostanjevac je prilikom upoznavanja vijećnika s prijedlogom odluke istaknuo kako ga čitav projekt Aglomeracije i sam tijek provođenja prilično podsjeća na famozno javno-privatno partnerstvo.

Označeno u