Vijećnici SDP-a i HSS-a napustili sjednicu Gradskog vijeća Lepoglave, Škvarić im poručio: "Štetite građanima" Foto: HNS

Vijećnici SDP-a i HSS-a napustili sjednicu Gradskog vijeća Lepoglave, Škvarić im poručio: "Štetite građanima"

VV | 18.3.2020. u 18:02h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Lepoglave i potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Marijan Škvarić reagirao je na neodgovorno i neopravdano napuštanje sjednice Gradskog vijeća Grada Lepoglave od strane vijećnika SDP-a i HSS-a koja je održana 16. ožujka.

Zbog aktualne situacije s koronavirusom Klub vijećnika SDP-a predložio je skraćeno trajanje sjednice i skidanja svih važnih točaka dnevnog reda osim Prijedloga Odluke o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića Lepoglava i Izvješća o provedbi Plana gospodarenje otpadom Grada Lepoglave za 2019. godinu. Svoj prijedlog uvjetovali su odlaskom sa sjednice ako isti ne bude prihvaćen i tako pokazali neodgovornost prema građanima, ističe Škvarić i dodaje da su za održavanje sjednice poduzete sve propisane mjere za zaštitu od koronavirusa.

- Vijećnici HNS-a, HDZ-a i HSU-a odlučili su glasati za ranije predloženi Dnevni red smatrajući kako moraju imati odgovornost prema građanima te se sastajati i donositi odluke upravo na korist građana. Većinom od osam glasova (ukupno je bilo prisutno 11 vijećnika) prihvaćen je Dnevni red kojem je uz 18 ranije predloženih točaka pridodano podnošenje izvješća o trenutno situaciji vezanoj za korona virus. Dužnost Gradskog vijeća Grada Lepoglave je da interese građana stavi u prvi plan i pokaže kako se funkcioniranje grada i svih mjerodavnih službi i tijela odvija bez zastoja i uz potpunu prilagodbu propisanih mjera zaštite - ističe Škvarić i dodaje da su napuštanjem sjednice vijećnici SDP-a i HSS-a pokušali sakupiti političke bodove na štetu građana te su pokazali da ih nije briga za rad Dječjeg vrtića, potpore za gospodarstvenike, mlade obitelji, gospodarenjem otpadom.

- Politički interesi pojedinih stranaka i pojedinaca trebaju biti u drugom planu kada su u pitanju izvanredne situacije, no vijećnici SDP-a i HSS-a odlučili su prirediti svojevrsni igrokaz za javnost. To dokazuje, kako u nemogućnosti iznošenja argumentiranih činjenica oko rasprave u vezi važnih točaka dnevnog reda, posežu za jeftinim populističkim potezima, nanoseći isključivo štetu građanima Lepoglave. Trenutna situacija vezana za koronavirus može krenuti u još gorem smjeru te možda neće postojati mogućnost održavanja sjednica. Stoga je na samoj sjednici predložena mogućnost donošenja odluka elektronskim načinom što je od strane prisutnih vijećnika i prihvaćeno. Zbog toga je bila dužnost Gradskog vijeća da se održi sjednica, a HNS Lepoglava je još jednom pokazao kako su mu interesi građana i neometano funkcioniranje Grada na prvome mjestu - zaključuje Škvarić.