Vijećnici SDP-a i HSS-a napustili sjednicu Gradskog vijeća Lepoglave, Škvarić im poručio: "Štetite građanima" Foto: HNS

Vijećnici SDP-a i HSS-a napustili sjednicu Gradskog vijeća Lepoglave, Škvarić im poručio: "Štetite građanima"

VV | 18.3.2020. u 18:02h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Lepoglave i potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Marijan Škvarić reagirao je na neodgovorno i neopravdano napuštanje sjednice Gradskog vijeća Grada Lepoglave od strane vijećnika SDP-a i HSS-a koja je održana 16. ožujka.

Zbog aktualne situacije s koronavirusom Klub vijećnika SDP-a predložio je skraćeno trajanje sjednice i skidanja svih važnih točaka dnevnog reda osim Prijedloga Odluke o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića Lepoglava i Izvješća o provedbi Plana gospodarenje otpadom Grada Lepoglave za 2019. godinu. Svoj prijedlog uvjetovali su odlaskom sa sjednice ako isti ne bude prihvaćen i tako pokazali neodgovornost prema građanima, ističe Škvarić i dodaje da su za održavanje sjednice poduzete sve propisane mjere za zaštitu od koronavirusa.

- Vijećnici HNS-a, HDZ-a i HSU-a odlučili su glasati za ranije predloženi Dnevni red smatrajući kako moraju imati odgovornost prema građanima te se sastajati i donositi odluke upravo na korist građana. Većinom od osam glasova (ukupno je bilo prisutno 11 vijećnika) prihvaćen je Dnevni red kojem je uz 18 ranije predloženih točaka pridodano podnošenje izvješća o trenutno situaciji vezanoj za korona virus. Dužnost Gradskog vijeća Grada Lepoglave je da interese građana stavi u prvi plan i pokaže kako se funkcioniranje grada i svih mjerodavnih službi i tijela odvija bez zastoja i uz potpunu prilagodbu propisanih mjera zaštite - ističe Škvarić i dodaje da su napuštanjem sjednice vijećnici SDP-a i HSS-a pokušali sakupiti političke bodove na štetu građana te su pokazali da ih nije briga za rad Dječjeg vrtića, potpore za gospodarstvenike, mlade obitelji, gospodarenjem otpadom.

- Politički interesi pojedinih stranaka i pojedinaca trebaju biti u drugom planu kada su u pitanju izvanredne situacije, no vijećnici SDP-a i HSS-a odlučili su prirediti svojevrsni igrokaz za javnost. To dokazuje, kako u nemogućnosti iznošenja argumentiranih činjenica oko rasprave u vezi važnih točaka dnevnog reda, posežu za jeftinim populističkim potezima, nanoseći isključivo štetu građanima Lepoglave. Trenutna situacija vezana za koronavirus može krenuti u još gorem smjeru te možda neće postojati mogućnost održavanja sjednica. Stoga je na samoj sjednici predložena mogućnost donošenja odluka elektronskim načinom što je od strane prisutnih vijećnika i prihvaćeno. Zbog toga je bila dužnost Gradskog vijeća da se održi sjednica, a HNS Lepoglava je još jednom pokazao kako su mu interesi građana i neometano funkcioniranje Grada na prvome mjestu - zaključuje Škvarić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci