Vijećnici HDZ-a 5.MO: Riješiti kritična mjesta, osobito križanje Fabijanske i Optujske Foto: Google Maps

Vijećnici HDZ-a 5.MO: Riješiti kritična mjesta, osobito križanje Fabijanske i Optujske

V.M./Varaždinske vijesti | 29.3.2017. u 19:11h | Objavljeno u Našim krajem

Vijećnici HDZ-a V. mjesnog odbora Grada Varaždina upozorili su na problem prilaznih brzina gradu Varaždinu iz smjera Optujske ulice i Hallerove aleje u 5. MO s obzirom na to da je promet sve gušći i intenzivniji.

Kako je naveo Darko Novoselec, kritična mjesta su pješački prijelaz kod križanja Fabijanske ulice s Optujskom kao i samo uključivanje u promet sa sporednih ulica, Augustinčićeve na Optujsku i Franje Račkog te Fabijanske na Optujsku.

- Također problematična je nedisciplina vozača kod ulaza u Grad iz smjera Nove Vesi gdje su brzine vrlo često neprimjerene kretanju vozila kroz naseljeno mjesto - kaže Novoselec.

Dodao je kako za navedene probleme postoje i rješenja koja su vrlo jednostavna i brzo provediva, a jedno od toga je pristupiti smirivanju prometa.

- Za discipliniranje vozača koji ulaze u grad iz smjera Nove Vesi potrebno je na samom ulazu u Grad postaviti kamere za snimanje brzine i to u oba smjera te jasno znakovima ograničiti brzinu na maksimalno 50 kilometara na sat. Na spomenutim križanjima ulica Augustinčićeve s Optujskom i Franje Račkog i Fabijanske s Optujskom potrebno je uvesti praksu "Zona 50 (40)" od samog ulaza u grad pa do IV. Osnovne škole dužine jednog kilometra. Svjetlosnom signalizacijom trebalo bi dodatno istaknuti pješački prijelaz na križanju kod Fabijanske i Račkog s Optujskom te postaviti kameru za snimanje brzine u oba smjera - predložio je Novoselec.

Dodao je kako vjeruje da postoji volja da se nešto napravi veznao uz navednu problematiku. Također, pozvali su sve građane 5. MO da se aktivno uključe u rad mjesnog odbora svojim prijedlozima i angažmanom kako bi se povećala kvaliteta života i sadržaja u naselju i kvartu.