Vidovečki načelnik Hranić mladim sportašima podijelio nagrade za izvrsnost Foto: Općina Vidovec

Vidovečki načelnik Hranić mladim sportašima podijelio nagrade za izvrsnost

Varaždinske vijesti | 29.6.2021. u 15:41h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik općine Vidovec Bruno Hranić u ponedjeljak, 28. lipnja, priredio je kratko primanje za mlade mještane koji su se istaknuli svojim sportskim talentom i uspjesima.

Jedan od njih je Niko Mihalinec iz Vidovca, talentirani mladi nogometaš za kojeg je interes pokazao HNK Hajduk Split. Svoj nogometni talent Niko razvija u okviru Hajdukove Akademije u kojoj se priprema za natjecateljsku sezonu 2021/2022. Načelnik Hranić čestitao je mladom mještaninu na postignutim sportskim uspjesima te mu zaželio puno uspjeha u novoj nogometnoj sezoni. Za ostvareni sportski uspjeh dodijeljena mu je nagrada Općine Vidovec za izvrsnost.

vidovec_nagrade_za_izvrsnost_28062021_2.jpg

Ema Biškup iz Tužna učenica je 3. razreda Medicinske škole Varaždin, smjer fizioterapeut te članica Plesnog kluba „Takt“ Varaždin. Plesom se aktivno bavi već šest godina te uspješno usklađuje sve školske i plesne aktivnosti. Stipendistica je Općine Vidovec. Unatrag samo tri godine sudjelovala je na brojnim turnirima diljem Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine i osvojila 42 zlatne, 12 srebrnih i tri brončane medalje te osvojila titulu dvostruke državne prvakinje u kategorijama starije mladeži U-21 svih 10 plesova za 2020. godinu.

Na Prvenstvu Republike Hrvatske u latino-američkim plesovima, održanom prošlog vikenda u Koprivnici, Ema je osvojila čak tri naslova državne prvakinje u kategorijama Under 21-Solo F, St. Mladež- Solo F i u sastavu grupe „Angels“. Njezina postignuća rezultat su intenzivnih treninga koji se odvijaju 5 puta tjedno, a traju po 4 sata. Načelnik Bruno Hranić je na kratkom primanju čestitao Emi na svim postignutim plesnim uspjesima, poželio joj sreću u daljnjim natjecanjima te joj dodijelio nagradu za izvrsnost.

vidovec_nagrade_za_izvrsnost_28062021_1.jpg

Hrvatska reprezentacija gluhih rukometaša ovog je vikenda osvojila naslov europskih prvaka. U posljednjem susretu svladala je Rusiju sa 34-25 te osvojila zlatnu medalju na Europskom rukometnom prvenstvu gluhih koje se održalo u Zagrebu.

„Zlatnu utakmicu“ odigrala su i dva vidovečka reprezentativca - Jakov Kolarić i Florijan Kolarić, a čestitke povodom postignutog uspjeha uputio im je načelnik Hranić.

- Sretan sam i ponosan što općina Vidovec, osim nogometnih reprezentativaca, ima i rukometne reprezentativce. Čestitam im na odlično odigranoj utakmici i postignutom uspjehu te im želim puno uspjeha u budućim natjecanjima - izjavio je načelnik Hranić koji je na prijemu u zgradi Općine rukometnim reprezentativcima uručio prigodne nagrade.

vidovec_nagrade_za_izvrsnost_28062021_3.jpg