Vidovec: Vrijednost radova na regulaciji vodotoka oko 4 milijuna kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 2.6.2020. u 08:08h | Objavljeno u Našim krajem

U cilju sprječavanja poplava, na području Općine Vidovec u posljednjih nekoliko godina izvršeni su radovi na uređenju i čišćenju vodotoka čiji su investitor Hrvatske vode. Vrijednost radova na regulaciji vodotoka je oko 4 milijuna kuna.

Radovima su obuhvaćeni vodotok rijeke Plitvice, Črna mlaka, potok Prekno i potok Tuža te ostali kanali na području općine. Izvršeno je čišćenje i produbljivanje kanala te je na nekim dijelovima podignuta obala, a dio korita obložen kamenom, dok je u Ulici Nikole Tesle u naselju Tužno podignut betonski zid uz potok Tuža radi sprečavanja klizišta gornjeg dijela terena.

Novi most veće propusne moći izgrađen je 2017. godine u naselju Prekno vrijednosti 330.000 kuna, a izgradnju su također sufinancirale Hrvatske vode, ali i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Novi pločasti propust vrijednosti 152.000 kuna izgrađen je prošle godine preko vodotoka Prekno južno od naselja Prekno, a Hrvatske vode sufinancirale su 70% radova.

Izvedeni radovi rezultat su iznimno dobre suradnje općinskog načelnika Brune Hranića s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem i direktorom Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Danijelom Bunićem.

- Općina Vidovec pokrenula je niz projekata i uputila brojne zahtjeve Hrvatskim vodama za bolju regulaciju protoka rijeka, potoka i kanala na našem području, a sve s ciljem sprječavanja poplava kakve su nas zadesile 2014. godine. Hrvatske vode svaki su nam put odobrile naše zahtjeve i upravo zahvaljujući zajedničkoj suradnji, unatoč obilnim kišama, do sada nismo imali slučajeve poplava na našem području. Ove godine nastavljamo s uređenjem potoka Tuža u naselju Tužno, za što nam je odobreno 614.000 kuna – naglasio je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić dodajući kako vjeruje da će se dobra suradnja nastaviti i dalje.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci