Vidovec: Roditeljima novorođenčadi podijeljeno po tisuću kuna Foto: Općina Vidovec

Vidovec: Roditeljima novorođenčadi podijeljeno po tisuću kuna

I.D./Varaždinske vijesti | 11.4.2019. u 16:15h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Općine Vidovec održan je svečani prijem za roditelje novorođene djece. Tom je prigodom općinski načelnik Bruno Hranić, zajedno sa svojim zamjenikom Dubravkom Zavrtnikom, podijelio 19 naknada za novorođenu djecu u iznosu od 19.000 kuna.

Naime, naknada za novorođene u Općini Vidovec iznosi 1.000 kuna, a osim novčane naknade, roditeljima novorođene djece uručene su prigodne čestitke i orhideje.

Kako ističu iz Općine Vidovec, naknade za novorođenčad samo su jedna od mjera koje Općina provodi za najmlađe mještane pa tako sufinancira troškove boravka za 140-ero djece u vrtićima i jaslicama u iznosu od 650 kuna mjesečno, financira prijevoz učenika autobusom do škole, financira troškove školske kuhinje za djecu slabijeg imovinskog stanja, a ove je školske godine Općina po prvi put kupila radne bilježnice, tehnički pribor i likovne mape za svoje osnovnoškolce. Odlukom vijeća povećan je iznos stipendija za 47 učenika i studenata, a također u posljednjih nekoliko godina financirana je škola plivanja za učenike OŠ Tužno.

- Kao "Općina - prijatelj djece" nizom mjera nastojimo opravdati taj status te stvoriti kvalitetne uvjete za naše najmlađe - istaknuo je Hranić, podsjetivši da uskoro kreće i izgradnja dječjeg vrtića.

- Krenuli smo u izgradnju dugo očekivanog dječeg vrtića za koji je potpisan ugovor s izvođačem radova. Vrtić površine 1.228,65 m2 gradit će se na parceli uz Osnovnu školu Vidovec sukladno svim pravilima struke i pedagoškim standardima koji će omogućiti kvalitetniji rad s djecom te se nadamo da će ova mala dječica uskoro pohađati naš novi vrtić - naglasio je Hranić.