Vidovec: Na svečanoj sjednici vijeća povodom Dana općine župan R. Čačić i ministar I. Stier

| 17.6.2017. u 11:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Osnovnoj školi Vidovec, pred stotinjak uzvanika među kojima su bili općinski vijećnici, članovi udruga, mještani te predstavnici brojnih općina i gradova Varaždinske županije, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, a u povodu Dana općine i blagdana sv. Vida, zaštitnika općine i župe.

Okupljene su na početku sjednice pozdravili predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Pizek i načelnik Bruno Hranić, koji su podsjetili na projekte koji su se provodili na području općine u proteklih godinu dana te naveli planove za iduću godinu, poput izgradnje novog Dječjeg vrtića, adaptacije etno-kuće u naselju Tužno potrebne za razvoj ruralnog turizma.

- Odradilo se puno toga što se i vidi, a stižu nam pohvale sa svih strana. Nekoliko je milijuna kuna uloženo kroz društveno komunalnu infrastrukturu te je puno toga napravljeno bez obzira što se radilo o predizbornoj godini – rekao je načelnik Hranić, dodavši da se već sljedeći tjedan nastavlja s projektima, a prva je na redu izgradnja nogostupa u naselju Tužno, slijede infrastrukturni projekti, odnosno elektroopskrba na području cijele općine.

- Također, jedna od važnijih investicija je izgradnja parkirališta na gorblju, izgradnja etno kuće u vijednosti od 2,5 milijuna kuna te smo uspjeli napokon prijaviti izgradnju Dječjeg vrtića pa očekujemo odobrenje do jeseni nakon čega bi krenuli u izgradnju – dodao je Hranić i zaključio da je to ono što mu je još ostalo od nedovršenih poslova koje si je postavio na početku mandata.

Među ostalim posjetio je da je općina Vidovec jedina općina Varaždinske županije prijatelj djece, dok ih je u cijeloj Hrvatskoj samo dvadesetak.

- Pokrenuli smo taj projekt prije nekoliko godina i konstantno ga provodimo iz godine u godinu. Puno brinemo o našoj djeci, sufinancirajući ih kroz razne programe tako da na kraju iz proračuna, koji je 7,5 milijuna kuna, Općina za školstvo i predškolstvo izdvaja 1,8 milijuna kuna – rekao je Hranić.

U ime svih prisutnih načelnika prisutnima se obratio i načelnik općine Vinica, Marijan Kostanjevac koji je čestitavši Dan općine istaknuo da se nada da je loše vrijeme prošlo te da će novi život puniti novi duh.

- Svašta smo doživjeli, a pogotovo zadnje četiri godine Kukuriku Vlade, imali smo strahovite probleme i otpor, nismo mogli dobiti nikakva sredstava. Možete biti tri puta kvalitetniji, ali ako netko u Zagrebu nije kvalitetan onda taj projekt ne može dobiti prolaznu ocijenu. Nadamo se da je to vrijeme iza nas i nadamo se da će novi život puniti novi duh. Županija ne može biti stranačka, projekti ne mogu biti stranački već moraju biti važni svima - zaključio je Kostanjevec.

 

 Okupljene je također, u ime Varaždinske županije pozdravio župan Radimir Čačić koji je uz pozdrave svim prisutnima istaknuo da politika nije za ljude koji nemaju jasne moralne vrijednosti i koji nisu časni ljudi, a sasvim svejedno je na kojoj su strani i koje ideologije.

- Stanje nije dobro iz više razloga, a bilo bi još puno gore. Napravimo što možemo, Sjever je zaista bio uvijek na repu svih odluka, projekata i sad bi toga bilo dosta – rekao je Čačić.

Među ostalima, prisutnima se obratio i Ministar vanjskih i europskih poslova te tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier, koji je pohvalio načelnika i zaželio mu puno uspjeha u radu, saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak i Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane.

Označeno u