VIDOVEC Domaćin međunarodnog stolnoteniskog turnira "Central European Superlegaue"

VV | 26.11.2023. u 18:25h | Objavljeno u Našim krajem

U sportskoj dvorani Osnovne škole Vidovec 21. i 22. studenog odvijao se međunarodni stolnoteniski turnir „Central European Superlegaue". Organizator međunarodnog turnira bio je STK STARR CROATIA iz Varaždina, a uz ekipu iz Varaždina natjecale su se ekipe U23 reprezentacije Republike Austrije, U23 reprezentacija Češke Republike i slovački klub Vydrany. Prema riječima organizatora, ovo je 30. obljetnica lige koja je nekad bila treća po jačini u Europi.

- Tradicija je bogata, liga je jaka. Mi ulazimo ove godine s dva tima. Igrat ćemo u Vidovcu sa starijom ekipom, a u Slovačkoj s mlađom ekipom. Ovo je trenutno najbolje što može ponuditi stolni tenisu u ovom dijelu Europe. Drago mi je što je iskazan interes za pokretanje stolnoteniskih aktivnosti učenika i rekreacije te će STK STARR rado pomoći u organizaciji aktivnosti. Zahvaljujemo se Općini Vidovec na gostoprimstvu i donaciji koja nam je bila potrebna za organizaciju ovog međunarodnog turnira - istaknuo je Ronald Ređep, nekadašnji reprezentativac i olimpijac stolnog tenisa, a današnji predsjednik kluba STK STARR CROATIA.

Dobrodošlicu i uspješnost u natjecanju stolnoteniskim ekipama poželjela je Ljubica Hosni, predsjednica Zajednice sportskih udruga Općine Vidovec.

- Izuzetno mi je drago da se ovaj međunarodni turnir odvija baš kod nas jer nam je cilj i prioritet što više mladih naše općine uključiti u bavljenje sportom. Bilo bi mi drago da Općina Vidovec ponovno ima aktivne stolnotenisače kao što ih je imala sedamdesetih godina u Nedeljancu - rekla je Hosni.

U finalu natjecanja susrele su se dvije neporažene ekipa, a bolja je bila U23 reprezentacija Češke Republike koja je rezultatom 6:3 pobijedila varaždinski STK STARR.