VIDEO Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec provodi EU projekt "Zaželi - Aktivne u zajednici"

VV | 12.5.2021. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec provodi projekt ''Zaželi - Aktivne u zajednici'' koji za svrhu ima unaprjeđenje radnog potencijala teže zapošljivih žena kroz programe osposobljavanja te zapošljavanja, a s ciljem pružanja podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju – ranjivim skupinama 

Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec, kao nositelju projekta pod nazivom "Zaželi - Aktivne u zajednic" i, dodijeljena su bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 644.235,00 kuna (100% EU sredstava). Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec i sljedeći partneri: Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Grad Ivanec i Općina Maruševec, u razdoblju od 5. siječnja ove godine do 5. ožujka iduće godine.

Kriteriji za uključenje u program: osobe starije životne dobi 65+ i osobe u nepovoljnom položaju (neovisno o dobi) a koje su izložene brojnim rizicima: bolesti, žive na teško dostupnim ruralnim područjima, polupokretne, pokretne, često primatelji doplatka za pomoć i njegu ili invalidnine preko CZSS Ivanec, nemaju zakonskih obveznika uzdržavanja ili im isti nisu u mogućnosti pružiti pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti…i sl.

Ovaj videoprilog dirnut će vas u dušu. Možda ćete i vi jednog dana biti sami i nemoćni...

Video sadržaj
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci