Dobitnici javnih priznanja i nagrada Foto: Martin Novosel

VIDEO, FOTO Svečana sjednica Cestice: Mi smo iz Cestice i mi možemo raditi samo još jače

VV/MN | 11.9.2020. u 20:14h | Objavljeno u Našim krajem

- Općina Cestica danas slavi svoj dan i upravo danas je potrebno nagraditi one koji su svojim predanim radom to zaslužili, predati priznanja onima koji su dali svoj doprinos za dobrobit svih nas te istaknuti pozitivne rezultate koje smo zajedno ostvarili u proteklom razdoblju - istaknuo je načelnik Mirko Korotaj na otvaranju svečane sjednice Dana Općine Cestice koja se održala danas u novoizgrađenom Kulturnom centru.

Općina Cestica je od prošle svečane nastavila s provedbom projekata u raznim društvenim područjima, a sve sa ciljem kvalitetnijeg života svojih mještana. Za kvalitetan društveni i obiteljski život potrebno je jako gospodarstvo. Da bi gospodarstvo bilo konkurentno nužna je moderna komunalna infrastruktura, a da bi uopće bili konkurentni u bilo kojemu segmentu potrebni su kvalitetni odgoj i obrazovanje.

- Od prvog dana kada sam stigla u Cesticu, zaljubila sam se u ovaj kraj. Zadnjih 20 godina me godišnje posjeti moja obitelj, ali se gotovo uvijek izgube jer se u Cestici svaki puta nešto novo gradi pa ne znaju kada i gdje skrenuti koliko se mijenja. Zaista sam ponosno koliko se Općina Cestica u zadnjih 20 godina izgradila i napredovala. Lijepo je raditi. Vjerujem da ćemo nastaviti raditi kao što smo radili do sada. Mi smo iz Cestice i mi možemo raditi samo još jače - rekla je s ponosom Jelena Milec, dobitnica Nagrade Općine Cestica.

Nagradu Općine Cestice za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenje djelatnosti iz područja socijalne skrbi (udomljavanje djece) na području općine Cestica dobili su:

Ružica Hutinski
Darinka Dežmarić
Ljubica Veršić
Danijela Malčec

Nagradu Općine Cestice dobili su:

Petar Juršić za osobite zasluge u sportu i promociji Općine Cestica u Hrvatskoj i inozemstvu
Jelena Milec za osobite zasluge u razvoju društvenog i kulturnog života te očuvanje kulturne baštine na području općine Cestica


Nagradu u iznosu od 1.000 kuna učenicima osnovnoškolskog obrazovanja koji su se posebno istaknuli među svojim vršnjacima dobili su:

Morana Talan
Karlo Levanić


Nagradu u iznosu od 2.000 kuna učenicima srednjoškolskog obrazovanja koji su se posebno istaknuli među svojim vršnjacima dobili su:

Lea Korotaj


Nagradu u iznosu od 3.000 kuna studentima koji su se posebno istaknuli među svojim vršnjacima dobili su:

Karlo Prikratki
Nives Domjan
Adriana Furjan

Plaketu Općine Cestice dobili su:

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornje Vratno osnovano je 1920. godine kada je glavaru Zemljišne zajednice Petru Misloviću iz Vratna povjereno osnivanje dobrovoljnog vatrogasnog društva. Povodom 100.-te obljetnice humanog rada i postojanja, dodjeljuje se DVD-u Gornje Vratno javno priznanje – Plaketa Općine Cestica za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa, zaštite od požara i civilne zaštite, posebno značajnih za Općinu.