Veliko srce OŠ Petrijanec: Pomažu djeci u Africi i korisnicima Socijalne samoposluge Foto: OŠ Petrijanec

Veliko srce OŠ Petrijanec: Pomažu djeci u Africi i korisnicima Socijalne samoposluge

Varaždinske vijesti | 1.11.2022. u 20:21h | Objavljeno u Našim krajem

Osnovna škola Petrijanec krajem prošle i početkom ove školske godine provodila je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih i materijalnih sredstava za potrebite na lokalnoj i globalnoj razini.

Marijini obroci

Kako su napomenuli iz škole, ideja štednje za potrebite javila se među učenicima za vrijeme korizmenih aktivnosti predvođenih školskim vjeroučiteljima.

Učenici su se odrekli dijela vlastitog džeparca te izradili korizmene "kasice" za štednju, a prikupljena ušteđevina donirat će se za gladnu djecu Afrike. Donirana novčana sredstva premašila su iznos od 3300 kn te su uplaćena na adresu "Marijinih obroka" - globalnog pokreta koji okuplja brojne ljude i organizacije te osigurava obrok nekoj od najsiromašnije djece u svijetu svakoga školskog dana, a trenutno hrane 2, 279,941 djece u svijetu.

Mladi protiv gladi

Protekli tjedan prikupljale su se prehrambene namirnice i higijenske potrepštine za potrebe Socijalne samoposluge koja se brine o siromašnim obiteljima šireg varaždinskog područja. Ravnateljica, učenici, roditelji, učitelji i tehničko osoblje pridružili su se akciji doniranjem, skupljanjem, sortiranjem, pakiranjem i transportom prikupljenih sredstava do samoposluge. Predstavnici učenika osmih razreda imali su priliku upoznati se s radom Socijalne samoposluge i angažmanom volontera koji djeluju u udruzi, između ostalih i učiteljica informatike Maja Bosilj, volonterka Socijalne samoposluge.

Akcijama su se obilježili Svjetski dan hrane i zahvalnosti za plodove zemlje te Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, pod koordinacijom vjeroučitelja Petricije Krleže, Tihomira Ožvatića i Marine Stolnik te njihova zajedničkog projekta "Misionarimo u zajednici".

- Škola će aktivno tijekom godine nastaviti s humanitarnim radom u novom projektu "Samo se srcem dobro vidi”, putem koje će raznim aktivnostima pomagati lokalnoj i široj zajednici - poručili su iz škole.

os_petrijanec_humanitarne_akcije_31102022_2.jpeg

os_petrijanec_humanitarne_akcije_31102022_3.jpg

os_petrijanec_humanitarne_akcije_31102022_1.jpg