Veliki Bukovec: Općina podmiruje troškove prijevoza učenika iz Kapele Podravske i Dubovice Foto: VV arhiva / ilustracija

Veliki Bukovec: Općina podmiruje troškove prijevoza učenika iz Kapele Podravske i Dubovice

Varaždinske vijesti | 29.8.2018. u 09:23h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Općina Veliki Bukovec podmirit će troškove prijevoza učenika iz naselja Kapela Podravska i Dubovica, polaznike Osnovne škole Veliki Bukovec, u školskoj godini 2018./2019. Riječ je o podmirenju troškova za svu djecu koja koriste prijevoz do osnovne škole u Velikom Bukovcu u 100-postotnom iznosu. Jedna je to od odluka s posljednje sjednice Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec održane u petak, 24. kolovoza.

Na sjednici je općinski načelnik, HSS-ov Franjo Vrbanić, podnio izvješće o radu u prvoj polovici ove godine, u kojem je istaknuo da je za potrebe prehrane učenika OŠ Veliki Bukovec, za sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima izvan općine te za organizaciju podružnice Dječjeg vrtića u Velikom Bukovcu s Općinom Mali Bukovec ukupno isplaćeno gotovo 100 tisuća kuna.

- Ove je godine pojačana aktivnost vatrogasaca zbog organizacija proslava 90 godina rada tri DVD-a. Vatrogasnoj zajednici općine isplaćeno je 120 tisuća kuna, DVD-u Dubovica 50 tisuća, a DVD-ima Veliki Bukovec i Kapela Podravska po 30 tisuća. Financirano je i šest sportskih i drugih udruga građana sa 124 tisuće kuna, a Udruzi umirovljenika donirano je 20 tisuća za 20. obljetnicu te NK Bukovčanu 30 tisuća kuna za 70. obljetnicu - naveo je načelnik u izvješću.

Vijeće je izvijestio i o prijavama na četiri natječaja. Od Hrvatske turističke zajednice dobiveno je 50 tisuća kuna za projekt turističkih inicijativa i proizvoda na turističkim nerazvijenim područjima.

- Za opremanje vanjskog dječjeg igrališta iza dječjeg vrtića od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobreno je 54 tisuće kuna. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancirat će s 20 tisuća kuna dogradnju spremišta uz grobnu kuću, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavku spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada s 85 posto vrijednosti projekta od 137 tisuća kuna - kazao je Vrbanić.

Članovi Općinskog vijeća Velikog Bukovca donijeli su i odluku o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Općine Veliki Bukovec. Odlukom je predviđeno da će se otpadna plastika odvoziti jednom mjesečno, a otpadni metali i staklo tri puta godišnje odnosno jednom u četiri mjeseca.

Vijećnici su prihvatili i odluke o početku postupaka jednostavne nabave za radove na dogradnji spremišta uz grobnu kuću na groblju u Velikom Bukovcu, vrijednosti 52 tisuće kuna, za sanaciju Ulice Franje Sovića, vrijednosti 274 tisuće kuna, te sanaciju Kolarove ulice u Velikom Bukovcu, vrijednosti, 150 tisuća kuna. Svi su iznosi bez PDV-a.