Veliki Bukovec: Kreće rekonstrukcija Kolarove ulice, osigurano stopostotno sufinanciranje

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Veliki Bukovec: Kreće rekonstrukcija Kolarove ulice, osigurano stopostotno sufinanciranje Foto: Općina Veliki Bukovec

U općini Veliki Bukovec uskoro počinje rekonstrukcija prometnice koja povezuje naselja Veliki Bukovec i Dubovicu, a radi se o nerazvrstanoj cesti – Kolarovoj ulici u Velikom Bukovcu.

Općina je projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste prijavila u vrijednosti 754 tisuće kuna, a po javnoj nabavi taj je iznos nešto smanjen, na 737.000. Službeni iznos Rekonstrukcija nerazvrstane ceste NC 036 Kolarova ulica u Velikom Bukovcu je 670.710,38 kuna. Riječ je o sredstvima dobivenim preko mjere 7.2.2. – „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“. Treba istaknuti da je sufinanciranje projekta u stopostotnom iznosu.

– Vjerojatno više nikad nećemo imati takav projekt koji se financira u stopostotnom iznosu. To je bilo jedinstveno i dobro da smo to iskoristili. Dosta smo visoko što se tiče kategorizacije općine, u 6. skupini, tako da sljedeće projekte koje ćemo prijavljivati vjerojatno ćemo morati financirati iz svojih izvora – kazao je načelnik općine, HSS-ov Franjo Vrbanić.

Samom početku projekta i pokretanju radova prethodio je uvodni sastanak na kojem je načelnik podsjetio na tijek pripreme i prijave projekta.

– U veljači smo dobili odluku o sufinanciranju, provedena je javna nabava i 6. listopada poslali smo papire prema Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu u ruralnom razvoju što se tiče ugovora s izvođačem. Mjesec dana kasnije imamo i odluku o financiranju. Financira se kompletan iznos – 85 posto financira Fond za ruralni razvoj u poljoprivredi, a preostalih 15 posto financira se iz državnog proračuna, tako da Općina ne snosi nikakve troškove, vezano uz tu prometnicu – istaknuo je Vrbanić.

Na sastanku su bili i predstavnici izvođača radova, međimurske Tegre, predstavnik Euro Consultinga – konzultantske kuće te predstavnik zadužen za nadzor radova. Bilo je riječi o priprema za početak radova te svim uvjetima koji se trebaju ispuniti budući da je riječ o projektu sufinanciranom iz EU sredstava.

Što se tiče same važnosti rekonstrukcije prometnici Vrbanić je naglasio da je cesta dužine 650 metara te da povezuje dva naselja u općini – Veliki Bukovec i Dubovicu.

– Stanovnici i jednog i drugog sela od te prometnice imat će velike koristi. Skratit će im se put do radnih mjesta i do određenih poljoprivrednih parcela, a i do samih kuća koje su na toj dionici – zaključio je Vrbanić.

veliki_bukovec_kolarova_ulica_1.JPG

veliki_bukovec_kolarova_ulica_7.JPG

veliki_bukovec_kolarova_ulica_6.JPG

veliki_bukovec_kolarova_ulica_5.JPG

veliki_bukovec_kolarova_ulica_4.JPG

veliki_bukovec_kolarova_ulica_3.JPG

veliki_bukovec_kolarova_ulica_2.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.