Bila je ovo posljednja sjednica Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog ove godine

Većinom glasova prihvaćen proračun Općine Trnovec B. za 2018. od 30 milijuna kuna

| 21.12.2017. u 21:08h | Objavljeno u Našim krajem

Većinom glasova i nakon kraće rasprave, a bez podnesenih amandmana, na večerašnjoj je sjednici Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog prihvaćen proračun Općine za 2018. godinu u iznosu od 30 023 292 kune. Proračun je podržan većinom glasova 8 vijećnika vladajuće većine iz redova HNS-a, SDP-a i HSU-a dok su protiv glasala tri vijećnika HDZ-a te vijećnik Reformista. Suzdržano je bilo dvoje vijećnika HSS-a.

Najveći dio sredstava na prihodovnoj strani planiran je iz kapitalnih pomoći iz državnog proračuna te preko sredstava iz EU fondova. Između ostalog riječ je o 2,3 milijuna kuna za izgradnju ceste u Ulici Široke ledine te milijun kuna za energetsku obnovu objekta bivšeg Matičnog ureda u Bartolovcu.

Više od 5 milijuna kuna planira se i iduće godine za izgradnju Društvenog doma u Trnovcu, a riječ je o sredstvima koja bi se trebala osigurati preko EU fondova. Općina planira kreditno se zadužiti u iznosu od 10 milijuna kuna za rekonstrukciju šest ulica u Trnovcu koje trebaju sanaciju nakon dovršetka izgradnje kanalizacijske mreže jer su već dulji niz godina u jako lošem stanju.

Prije izglasavanja proračuna za 2018., vijećnici su većinom glasova prihvatili i izmjene i dopune proračuna za ovu godinu. Proračun tako iznosi gotovo 10,7 milijuna kuna na prihodovnoj te 11 milijuna kuna rashodovnoj strani.

Riječ je o smanjenju proračuna za nešto više od 7,7 milijuna kuna. Riječ je o značajnom smanjenju, prije svega, na poziciji kapitalnih pomoći iz državnog proračuna i pomoći iz državnog proračuna temeljem prijenosa EU sredstava.

Ovdje su nerealizirana sredstava koja smo namijenili za izgradnju nerazvrstane ceste Široke ledine, koje smo trebali realizirati sredstvima s nacionalne razine. Iznos od gotovo 5,2 milijuna trebao je stići za projekt izgradnje Društvenog doma u Trnovcu, a radilo se o sredstvima EU fonda. U oba slučaja izostalo je raspisivanje natječaja i iako smo imali pripremljene projekte središnja vlast nije pripremila i objavila natječaje – pojasnio je načelnik Općine Zvonko Šamec.