Projekt izgradnje vatrogasnog doma DVD-a Kneginec Gornji Foto: Općina Gornji Kneginec

Vatrogasni domovi tema posljednje sjednice u mandatu kneginečkog Općinskog vijeća

I.D./Varaždinske vijesti | 13.4.2017. u 16:39h | Objavljeno u Našim krajem

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća općine Gornji Kneginec, održanoj 12. travnja, vijećnici su upoznati s postupkom javne nabave koji je provela Općina Gornji Kneginec za rekonstrukciju i dogradnju vatrogasnog doma DVD-a Donji Kneginec.

Općinski načelnik Goran Kaniški izvijestio je vijećnike da je za navedeni projekt od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u okviru Programa podrške regionalnom razvoju, odobreno sufinanciranje projekta u iznosu od 500.000 kuna, te je u ponedjeljak 10. travnja potpisao ugovor o sufinanciranju projekta dogradnje vatrogasnog spremišta DVD-a Kneginec Donji s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac. Vijećnici su prihvatili prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnije ponude te ovlastili načelnika Kaniškog za sklapanje ugovora s odabranim izvođačem radova.

Nakon što su na prethodnoj sjednici vijećnici donijeli odluku o suglasnosti za provedbu ulaganja Izgradnja vatrogasnog doma DVD-a Kneginec Gornji, odnosno za prijavu projekta na natječaj, došlo je do izmjene i dopune uvjeta natječaja. Između ostalog, izmijenjena je i Lista prihvatljivih troškova za ulaganja u vatrogasne domove, stoga su kneginečki vijećnici raspravili i ponovo prihvatili izmijenjenu Odluku o suglasnosti za provedbu ulaganja izgradnje vatrogasnog doma DVD-a Kneginec Gornji.

Pod posljednjom točkom dnevnog reda raspravljeni su pojedinačni zahtjevi građana vezani uz legalizaciju bespravnih objekata, a sve tri točke općinski su vijećnici jednoglasno prihvatili. Na samom kraju sjednice načelnik Kaniški i predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Bubnjarić zahvalili su vijećnicima na, kako su istaknuli, predanom i konstruktivnom radu u proteklom četverogodišnjem mandatu, te su sve dosadašnje vijećnike koji će se ponovo kandidirati na predstojećim lokalnim izborima pozvali da svojim primjerom budu uzor drugima i da uvijek u svojem javnom djelovanju zastupaju i štite interese Općine Gornji Kneginec.