Vatrogascima s područja Općine Maruševec donirana informatička oprema Foto: Općina Maruševec

Vatrogascima s područja Općine Maruševec donirana informatička oprema

VV | 10.5.2020. u 16:43h | Objavljeno u Našim krajem

U povodu Međunarodnog dana vatrogasaca i blagdana Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, predstavnici Općine Maruševec obišli su ovog tjedna dobrovoljna vatrogasna društva Maruševec i Donje Ladanje.

Vatrogasce su posjetili načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša u društvu predsjednika Općinskog vijeća Marijana Fatige te predstavnika Vatrogasne zajednice Općine Maruševec, predsjednika Zdravka Kukeca i zapovjednika Armina Varge.

U znak zahvalnosti na dosadašnjem, te kao poticaj za budući rad i usavršavanje, Šprem i Klapša su vatrogascima uručili novu informatičku opremu koju će koristiti za pripremu, organizaciju i provedbu svojih aktivnosti. Nabava računala spremnih za korištenje, u kratkom je vremenu realizirana uz pomoć firme MELCOMP iz Varaždina, čijim se zaposlenicima na trudu ovim putem Općina Maruševec zahvaljuje.

Načelnik Šprem zahvaljuje i vatrogascima na njihovom humanom radu i na svemu što kroz godinu čine za Općinu Maruševec i njezine građane. 

- Općina Maruševec želi da su naši građani sigurni i zaštićenim te je iz tih razloga u ovogodišnjem proračunu za potrebe vatrogastva osigurano preko 450 tisuća kuna. Sredstva su namijenjena za osposobljavanje i opremanje naših dvaju vatrogasnih društava ne bi li bili spremni i sposobni intervenirati kod neželjenih situacijaporučuje Šprem te dodaje kako Općina kontinuirano sudjeluje u modernizaciji vozila vatrogasnih postrojbi, a u planu su i veći infrastrukturni zahvati na vatrogasnim domovima.

Uz čestitku za njihov dan, zamjenik načelnika Mario Klapša i načelnik Stožera civilne zaštite Općine Maruševec izražava zadovoljstvo suradnjom s operativnim snagama tijekom koronakrize. 

- Zdravstvena kriza koja nas nije zaobišla u svima nama je dodatno potaknula humanost i pojačano pomaganje jedni drugima. Moram istaknuti i pohvaliti naše Operativne snage Stožera civilne zaštite koje pokazuju iznimnu spremnost, organiziranost, strpljenje i razumijevanje tijekom aktualne situacije s pandemijom koronavirusa COVID-19. Hrabre članice i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava još jednom su pokazali svoju nesebičnost i potvrdili da su važan dionik bilo koje krize i situacije. Na tome im u ime svih građana Općine Maruševec veliko hvalaističe Klapša.

Gotovo četrdeset članica i članova dobrovoljnih vatrogasaca s područja Općine Maruševec proveli su dosad preko tisuću radnih sati u provedbi i nadzoru provedbe donesenih mjera od strane nacionalnog Stožera, kako za vrijeme radnih dana tako kroz blagdane i praznike da bi zaštitili zdravlje građana i spriječili širenje koronavirusa.

080520-donacija-vatrogascima-2.JPG