Vatrogasci iz Višnjice spremni za energetsku obnovu vatrogasnog doma Foto: Grad Lepoglava

Vatrogasci iz Višnjice spremni za energetsku obnovu vatrogasnog doma

Varaždinske vijesti | 5.2.2020. u 21:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica održalo je 69. redovnu izvještajnu Skupštinu.

U osvrtu na 2019. godinu, koju je ocijenio uspješnom, predsjednik DVD-a Višnjica Goran Hočuršćak sa zadovoljstvom je ustvrdio da se protekle godine krenulo s pripremom projekta energetske obnove vatrogasnog doma u Višnjici. Kako je istaknuo, Društvo je u suradnji s Gradom Lepoglavom pokrenulo izradu projektne dokumentacije potrebne za prijavu projekta na natječaj za energetsku obnovu društvenih domova čije se otvaranje očekuje u prvoj polovici ove godine.

Projekt će biti realiziran u suradnji s Gradom Lepoglavom koji je za tu namjenu u proračunu za 2020. godinu osigurao potrebna sredstva. Istaknuo je to i gradonačelnik Marijan Škvarić koji je Skupštini nazočio zajedno sa svojim zamjenikom Hrvojem Kovačem. Podsjetio je gradonačelnik i na druga značajna ulaganja u vatrogastvo na području Grada Lepoglave – nabavku novog vatrogasnog vozila DVD-u Lepoglava te početak izgradnje vatrogasno-društvenog doma u Kamenici. Obraćajući se nazočnima zahvalio je vatrogascima na nesebičnoj pomoći koju pružaju građanima i zajednici.

U znak zahvale za pruženu podršku u realizaciji projekta uređenja vatrogasnog doma u Višnjici kao i ostalu pruženu pomoć i podršku, Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica ovom je prigodom Gradu Lepoglavi dodijelilo posebno priznanje. Posebno je priznanje primila i tvrtka Križanec montaža iz Višnjice, PGD Razvanje i PGD Stari trg pri Ložu dok su brojnim tvrtkama koje također podupiru rad DVD-a Višnjica uručene prigodne zahvalnice.

Vatrogascima koji su uspješno završili školovanja uručena su uvjerenja o stečenim zvanjima dok su članovima Društva s 10-godišnjim stažem uručena priznanja za 10 godina uspješnog rada u vatrogasnoj organizaciji. Najvatrogascem DVD-a Višnjica za 2019. godinu proglašen je Matija Lončarek.

Inače, sjednici su nazočili brojni vatrogasci iz susjednih i bratskih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Hrvatske i Slovenije te visoki gosti među kojima i načelnik bratske slovenske Općine Loška dolina Janez Komidar, zapovjednik Vatrogasne zajednice Slovenije Franci Petek, član Upravnog odbora Vatrogasne zajednice Slovenije Franjo Bukovec te predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga.

lepoglava_skupstina_dvd_visnjica_3.jpg

lepoglava_skupstina_dvd_visnjica_2.jpg

lepoglava_skupstina_dvd_visnjica_1.jpg