Vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava i PGD-a Zavrč održali tradicionalnu vatrogasnu vježbu

VV | 18.10.2022. u 09:17h | Objavljeno u Našim krajem

Ovogodišnju vježbu, održanu u subotu, 15. listopada 2022. godine, osmislili su zapovjednici Milenko Biškup iz DVD-a Lovrečan Dubrava i poveljnik PGD-a Zavrč Damjan Brlek, a u istoj je sudjelovalo 25 vatrogasaca s hrvatske i slovenske strane granice.

Od strane PGD-a Zavrč vježba je organizirana  na adresi Goričak 46, na području općine Zavrč, u Republici Slovenije ( objektu Danice i Stjepana Mikec iz Lovrečana op ft), a uz spomenute vatrogasce vježbi su bili prisutni i predstavnici susjednih općina, kao i predstavnici vatrogasnih zajednica.

S hrvatske strane je bio Mladen Rogina, zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a od slovenske strane bio je Uroš Paveo, zapovjednik Območne gasilske zveze Ptuj. Od strane Općine Zavrč vježbi je prisustvovala Marta Bosilj, vijećnica Općinskog vijeća Općine Zavrč, a zadovoljstvo održanom vježbom iskazao je i nazočne pozdravio Mirko Korotaj načelnik Općine Cestica.

Po završetku vježbe vatrogasce je postrojio zapovjednik Damijan Brlek, a uz gore spomenute, pozitivnu ocjenu vježbe dao je i domaćin Antun Bratuša, predsjednik PGD-a Zavrč. Zadovoljstvo tradicionalno održanom vježbom iskazao je i nazočne u ime VZO Cestica pozdravio Franc Težak, predsjednik DVD-a Lovrečan Dubrava, a istoj je bio prisutan i Vlado Kumer, počasni predsjednik DVD-a Lovrečan Dubrava kao i Rade Škorjanc iz PGD Zavrč.

Uz spomenute vatrogasce u vježbi su sudjelovala dva navalna vozila i dva kombi vozila, a istoj su bili prisutni i stanovnici s obje strane hrvatsko-slovenske granice. Kako je vježba održana uz samu hrvatsko-slovensku granicu po završetku vježbe u ime OPG-a Vinski hram Kotolenko sve sudionike vježbe počastio je vlasnik Slavko Kotolenko, a završno druženje uz kotlovinu i pečene kestene ove je godine održano u prostorijama DVD-a Lovrečan Dubrava. 

Galerija slika