Vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava i PGD-a Zavrč održali hrvatsko-slovenski vatrogasnu vježbu

vv | 19.11.2023. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem

Već tradicionalnu vatrogasnu vježbu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovrečan Dubrava iz općine Cestica i Prostovoljnog gasilskog društva Zavrč, iz istoimene susjedne slovenske općine, održana je u subotu, 21. listopada.  Vježbu su zajedno osmislili zapovjednici, Milenko Biškup iz DVD-a Lovrečan Dubrava i Peter Kelc, iz PGD-a Zavrč,  a u vježbi gašenja požara i spašavanja imovine na objektu pilane Friščić u Dubravi Križovljanskoj sudjelovali su vatrogasci obaju društava, s dva navalna i dva kombi vozila.  

Uz zapovjednika Milenka Biškupa u vježbi su s hrvatske strane sudjelovali: Verica Oreški,  Mario i Martin Borak, Antonio, Bojan i Zvezdan Korotaj, Kruno, Miro i Mladen Mikec, i Mladen Kumek, a od vatrogasaca iz Slovenije bili su: Sonja i Martin Fostnarič, Jožef Juršek, Borut Kelc, David Kokot, Žan Skok, Peter Borak, Kevin Kokot, Matej Belšak i Ivan Kokot.

U vježbi spašavanja i gašenja požara sudjelovali su i mladi članovi vatrogasnih društava, Matej Kokot (14) iz PGD-a Zavrč i jedanaestogodišnjaci, Jakov Mikec i Filip Vnuk iz DVD-a Lovrečan Dubrava.  

Na kraju vježbe izvještaj o njenoj realizaciji podnio je zapovjednik DVD-a Loverčan Dubrava Milenko Biškup, a u ime Vatrogasne zajednice općine Cestica čestitku na 19. održanoj vježbi uputio je Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica. U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije čestitku je uputio Ivan Putarek, pomoćnik županijskog vatrogasnog zapovjednika, a u ime slovenske Vatrogasne zajednice Markovi -  Cirkulane - Zavrč čestitao je Franc Prelog. Čestitki vatrogascima na odrađenoj vježbi uputio je i župan općine Zavrč Slavko Pravdić, a zadovoljstvo zajednički odrađenom vježbom i radom vatrogasnih društava u gašenju požara, angažiranju vatrogasaca na pomoći i spašavanju ljudi i imovine iskazao je i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj. Uz zadovoljstvo odrađenom vježbom, Franc Težak, predsjednik DVD-a Lovrečan Dubrava podsjetio je da su u formiranju PGD-a Zavrč 1941. godine sudjelovale i osobe s područja djelovanja današnjeg DVD-a Lovrečan Dubrava. Zahvalu obitelji Friščić na ustupljenom prostoru za održavanje vježbe i zapovjednicima koji su istu osmislili i svim vatrogascima na njenoj realizaciji uputio je Anton Bratuša, predsjednik PGD-a Zavrč, a potom je sve vatrogasce i goste pozvao na zajedničko druženje u prostorije PGD-a Zavrč.

Međunarodnoj vatrogasnoj vježbi u Dubravi Križovljanskoj bili su prisutni i brojni mještani, a bili su prisutni i članovi PGD-a Cirkulane, na čelu s predsjednikom Kristijanom Kokot.