Varaždinskim umirovljenicima 50 eura stiže za desetak dana Foto: ilustracija

Varaždinskim umirovljenicima 50 eura stiže za desetak dana

Varaždinske vijesti | 19.5.2023. u 12:40h | Objavljeno u Našim krajem

Kako bi varaždinski umirovljenici što prije dobili obećani novac, djelatnici gradske uprave Grada Varaždina privode kraju obradu podataka. Odgovarajući na veliki broj upita, iz gradske uprave poručuju da će takozvane „zakašnjele uskrsnice“, kao što je već najavljeno, početi stizati poštom za desetak dana.

Umirovljenicima čija ukupna mirovinska primanja za mjesec travanj 2023. godine (inozemna mirovina i hrvatska mirovina) iznosi do 400,00 eura, korisnicima nacionalne mirovine, osobama s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine Zavoda za socijalni rad – Područnog ureda Varaždin i osobama koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina, odobrena je isplata novčane pomoći u iznosu od 50,00 eura.

Svi podaci neophodni za isplatu dobiveni su po službenoj dužnosti od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Zagreb, Zavoda za socijalni rad –područnog ureda Varaždin i Regionalnog ureda HZZZ- Područni ured Varaždin i trenutno su obradi, te se očekuje da će isplata putem poštanskih uputnica na adrese korisnika krenuti krajem svibnja i početkom lipnja.

Dobra je vijest za varaždinske umirovljenike da će Grad Varaždin od 1. srpnja 2023. godine pokrenuti s probnim projektom besplatnog gradskog prijevoza umirovljenika s prebivalištem na području grada Varaždina.

Grad Varaždin i Čistoća d.o.o. svim će umirovljenicima s prebivalištem na području grada Varaždina omogućiti besplatni gradski prijevoz „gradskim busekima“. Grad Varaždin objavit će javni poziv namijenjen umirovljenicima s prebivalištem u gradu Varaždinu za iskazivanje interesa za besplatni javni prijevoz na području grada Varaždina.