Varaždinske Toplice: Velik broj građana odazvao se akciji dobrovoljnog darivanja krvi

VV | 15.5.2023. u 16:33h | Objavljeno u Našim krajem

Proteklog tjedna, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof i Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin u Varaždinskim je Toplicama održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Građani Varaždinskih Toplica uvijek se rado odazivaju raznim humanitarnim i dobrotvornim akcijama, pa dobar odaziv nije izostao ni ovog puta. Tako je u akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Varaždinskim Toplicama sudjelovalo više od 60 ljudi koji su darivanjem dragocjene tekućine željeli doprinijeti spašavanju tuđeg života.

Akciji koja je održana u prostorima hotela Minerva odazvala su se 63 građana, a prikupljeno je 47 doza krvi.

- Krv je darovao 21 muškarac i 26 žena, a 16 je osoba odbijeno zbog zdravstvenih tegoba. Zahvaljujemo svim darivateljima koji su se odazvali i darivali krv – poručuju iz novomarofskog Crvenog križa.

Svim građanima koji su se odazvali ovoj akciji zahvalila je i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković poručivši kako svaka doza krvi spašava nečiji život.

- Drago mi je da se naši građani redovito uključuju u ovakve i slične akcije, da suosjećaju s drugima i žele im pomoći. To je potvrda da brinemo o drugima koji se nalaze u manje sretnim okolnostima od nas samih i nastojimo im pružiti ruku podrške kako bi svoju bolest ili ostale nesreće što lakše i brže prebrodili. Zahvaljujem svima koji su darovali krv i time pokazali svoju humanost, veliko srce i solidarnost prema drugima – rekla je gradonačelnica Ratković.

GVT_Akcija_dobrovoljnog_darivanja_krvi_2.jpg