Varaždinske Toplice: Uručena priznanja povodom Dana grada, počasni građanin Mladen Markač Foto: Grad Varaždinske Toplice

Varaždinske Toplice: Uručena priznanja povodom Dana grada, počasni građanin Mladen Markač

Varaždinske vijesti | 12.11.2020. u 09:17h | Objavljeno u Našim krajem

Na skromnijoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća, kako bi se poštovale aktualne mjere sprečavanja širenja zaraze, u Varaždinskim su Toplicama uručena javna priznanja povodom Dana Grada, 11. studenog.

U uvodu je predsjednik Vijeća Franjo Prstec istaknuo da su u godinu dana održali 9 sjednica i donijeli 84 odluke na korist građana te da su, kada je bilo najvažnije, bili jedinstveni. Tako je i na posljednjoj radnoj sjednici jednoglasno donijeta odluka da, u uvjetima teške epidemije, Grad Varaždinske Toplice dodijeli 200.000 kuna Općoj bolnici Varaždin radi nabave respiratora.

varazdinske_toplice_dan_grada_11112020_03.JPG

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković naglasila je da ovakva situacija neće trajati vječno.

– Pokušajmo iz nje izvući najbolje. Neka nam ovo „novo normalno“ bude prilika za rast i razvoj. Gledajući unatrag, u ovoj teškoj godini, ipak u se desile neke dobre stvari što potvrđuju laureati koji su ponos našeg grada – rekla je Ratković.

Počasnim građaninom Grada Varaždinskih Toplica proglašen je general-pukovnik u mirovini Mladen Markač, a nagrada za životno djelo dodijeljena je Alojzu Slavku Bešeniću posthumno.

General-pukovnik u mirovini Mladen Markač počasnim je građaninom Grada Varaždinskih Toplica proglašen zbog iznimnog doprinosa u uspostavi teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske kojim je trajno zadužio Republiku Hrvatsku i Grad Varaždinske Toplice.

varazdinske_toplice_dan_grada_11112020_04.JPG

Alojzu Slavku Bešeniću posthumno je dodijeljena nagrada za životno djelo za njegova nenadmašna umjetnička ostvarenja kojima je kao ambasador kulture te promotor ljepote i životopisnosti topličkog kraja, običaja i ljudi unaprijedio ugled Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu.

varazdinske_toplice_dan_grada_11112020_05.JPG

Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju uručena je Denisu Kovačiću, ravnatelju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, za uspješan rad, obilježen izvedbom projekata energetske obnove svih objekata Specijalne bolnice te osiguranjem uvjeta za izgradnju Spinalnog centra kojim će se još više unaprijediti raznovrsnost i standard medicinskih usluga, a sve to u izazovnim prilikama pandemije bolesti COVID-19.

varazdinske_toplice_dan_grada_11112020_06.JPG

Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Leskovec Toplički za zapažene uspjehe ženske „B“ ekipe na brojnim natjecanjima u Republici Hrvatskoj i ostvarenju vrhunskih plasmana.

varazdinske_toplice_dan_grada_11112020_07.JPG

Antunu Detelju dodijeljena je nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu uspješnom gospodarskom djelatnosti proizvodnje u GA MA TEAM d.o.o. te uključenost u manifestacije i aktivnosti udruga od lokalnog značaja.

varazdinske_toplice_dan_grada_11112020_08.JPG

Niki Đuras uručena je nagrada kao najboljoj učenici osnovne škole za iskazan odličan uspjeh, postignute iznimne rezultate na natjecanjima iz matematike i fizike, svestranost u izvanškolskim i izvannastavnim aktivnostima te za pohvalno i odgovorno ponašanje kojima služi kao uzor svim ostalim učenicima u školi.

varazdinske_toplice_dan_grada_11112020_09.JPG

Zahvalnica Grada Varaždinskih Toplica uručena je Zlatku Lodeti povodom 25. obljetnice društva, za osnivanje tog planinarskog društva i razvoj planinarstva u Varaždinskim Toplicama, organizaciju aktivnosti i razvoj udruge koja je doprinijela promicanju vrijednosti i kvaliteta sportski aktivnog i zdravog života.

Zahvalnica Grada Varaždinskih Toplica uručena je i Željku Zguriću za ustrajan i uspješan rad trenera atletike koji je, dulje od 25 godina, posvećen radu s djecom s područja Grada Varaždinskih Toplica čime je ostavio neizbrisiv trag u povijesti topličkog sporta.

Zahvalnica Grada Varaždinskih Toplica dodijeljena je i dobrovoljnim vatrogasnim društvima Varaždinske Toplice, Leskovec Toplički, Tuhovec, Vrtlinovec, Donja Poljana i Drenovec koja su svojim vrijednim radom, preventivnim aktivnostima te nesebičnim zalaganjem svojih članova, prema zapovijedi stožera civilne zaštite državne razine i ravnateljstva civilne zaštite, u vrijeme početne opasnosti od širenja koronavirusne bolesti COVID-19 u ožujku, travnju i svibnju ove godine, bitno doprinijela obrani od epidemije te očuvanju zdravlja građana Varaždinskih Toplica.

varazdinske_toplice_dan_grada_11112020_10.JPG

Naposljetku Zahvalnica Grada Varaždinskih Toplica dodijeljena je i Tamburaškom sastavu „Ex Fakini“ čiji su članovi mještani Varaždinskih Toplica, a koji svojim djelovanjem duljim od dvadeset i pet godina te sudjelovanjem na raznim manifestacijama s područja Grada doprinose glazbenom bogatstvu Varaždinskih Toplica i promociji Grada.

U ime dobitnika javnih priznanja Grada Varaždinskih Toplica zahvalio je Denis Kovačić.

varazdinske_toplice_dan_grada_11112020_11.JPG

Na svečanoj sjednici obratio se i počasni građanin Varaždinskih Toplica general pukovnik Mladen Markač.

– Primam ovu povelju kao znak priznanja svim braniteljima jer ovo je najljepši poklon koji jedan grad može pokloniti svojim braniteljima. Ovim poklonom svim braniteljima se kaže: Nismo vas zaboravili, nismo zaboravili ljude i djela iz Domovinskog rata – kazao je Markač.

varazdinske_toplice_dan_grada_11112020_12.JPG

varazdinske_toplice_dan_grada_11112020_01.JPG

varazdinske_toplice_dan_grada_11112020_02.JPG

Označeno u