Varaždinske Toplice u finalu izbora za najbolji mali grad za razvoj gospodarstva Foto: Grad Varaždinske Toplice

Varaždinske Toplice u finalu izbora za najbolji mali grad za razvoj gospodarstva

Varaždinske vijesti | 22.10.2021. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem

I ove je godine u organizaciji Jutarnjeg lista, Gradonačelnik.hr-a i agencije Ipsos održan izbor najboljih gradova u Hrvatskoj u nekoliko kategorija, a nagrade „Najbolji grad 2021.” dodijeljene su u četvrtak u Novom Vinodolskom.

Podsjetimo, u kategoriji kvalitete života trijumfirao je Varaždin u konkurenciji velikih gradova ispred Samobora, Velike Gorice, Čakovca i Zagreba koji su ušli u završnicu izbora.

>> Varaždin izabran za najbolji veliki grad po kvaliteti života u Hrvatskoj; ispred Samobora, V. Gorice, Čakovca i Zagreba

U završnicu izbora malih gradova koji imaju najbolje uvjete za razvoj gospodarstva, uz četiri grada otočna grada – Hvar, Krk, Mali Lošinj i Komižu ušao je i jedan grad s kontinenta, a to su Varaždinske Toplice.

Varaždinske Toplice kojima je ovo bio prvi ulazak u završnicu izbora najboljih malih gradova u gospodarstvu, potvrdile su svoju kvalitetu između ostalog, zahvaljujući najboljim pokazateljima broja nezaposlenih (12) na 1000 stanovnika i udjela poreznih prihoda u ukupnim proračunskim prihodima od 73 posto.

Vrijedi svakako istaknuti i potpore za gospodarstvo, a jedna od njih je potpuno ili djelomično oslobađanje od doprinosa za nositelje osam vrsta investicija, među ostalim za investitore u stambenu izgradnju, poljoprivrednu proizvodnju i turizam.

Ponos zbog ulaska u prestižno finale nije skrivala ni gradonačelnica Dragica Ratković.

ratkovic_novi_vinodolski_21102021_4.JPG

- Bili smo u finalu pet najboljih malih gradova za gospodarstvo što je samo poticaj za sve ono što nas čeka i nagrada za sve ono što smo radili – rekla je gradonačelnica.

Varaždinske Toplice su jedini kontinentalni grad koji je ušao u finale u kategoriji gospodarstvo, a gradonačelnica Ratković naglasila je kako je to dodatan poticaj za još više ulaganja i puno bolji rad.

-Nastavljamo raditi punim plućima kako bi bili još bolji iduće godine – zaključila je Ratković.

ratkovic_novi_vinodolski_21102021_3.JPG

ratkovic_novi_vinodolski_21102021_2.JPG

Označeno u