VARAŽDINSKE TOPLICE Sporazum o prijateljstvu s Novaljom za bolje pozicioniranje na turističkoj karti Foto: Grad Varaždinske Toplice

VARAŽDINSKE TOPLICE Sporazum o prijateljstvu s Novaljom za bolje pozicioniranje na turističkoj karti

Varaždinske vijesti | 27.5.2022. u 09:49h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Varaždinske Toplice s ciljem suradnje u području turizma, kulture, sporta i gospodarstva sklopit će sporazum o prijateljstvu s Gradom Novaljom, odlučeno je na sjednici topličkog Gradskog vijeća u četvrtak.

S obzirom da se Varaždinske Toplice žele još bolje pozicionirati na turističkoj karti ovog dijela Europe, povezivanje s hrvatskim turističkim središtima jedan je od imperativa. Kako je naglasila gradonačelnica Dragica Ratković, ova dva grada imaju puno zajedničkih tema zbog čega će suradnja doprinijeti daljnjem razvoju obiju strana.

GVT_Gradsko_vijece_26052022_02.jpg

- Razmjena iskustva s turističkim središtima kakvo je Grad Novalja sasvim sigurno će doprinijeti našem još boljem pozicioniranju na karti Hrvatske. Međusobnim dijalogom doprinijet ćemo razvoju oba grada, kako u turističkom smislu, tako i u ekonomskom i kulturnom smislu – rekla je gradonačelnica Ratković.

S obzirom na izazove koje je sa sobom donijela pandemija koronavirusa, Grad Varaždinske Toplice u prošloj je godini bilježio veće rashode poslovanja i veće rashode za nabavu nefinancijske imovine. Iako je u odnosu na planirane godišnje prihode Grad ostvario 81 posto prihoda proračuna, manjak je namiren iz prenesenog viška prihoda iz prethodne godine te kratkoročnim zajmom iz državnog proračuna.

GVT_Gradsko_vijece_26052022_04.jpg

- Bez obzira na proračunski manjak kojeg ćemo namiriti prvim rebalansom ovogodišnjeg proračuna, Grad je uspješno prebrodio izazove koji su sada iza nas. U proteklom razdoblju, unatoč brojim preprekama uspjeli smo realizirati zacrtane kapitalne projekte i puni optimizma okrećemo se novim projektima– poručila je gradonačelnica Ratković.

Tako su u protekloj godini, uz nastavak sufinanciranja programa i projekata u kulturi, turističkih manifestacija, programa i projekata udruga, subvencija poljoprivrednicima i poduzetnicima, sufinanciranja boravka djece u vrtićima te stipendiranja studenata, uređeni perivoj M.R. Strozzi i Trg Republike Hrvatske.

- Cijelo područje Varaždinskih Toplica jedno je veliko gradilište, a najvažnije je da sve investicije i projekti koji se realiziraju budu na korist našim građanima. Pravi primjer je naša prva zvjezdica, naš Trg Republike koji je postao središnje mjesto okupljanja građana. U protekloj godini mnogo se radilo i vjerujem da je to put kojim trebamo nastaviti – naglasila je Ratković.

GVT_Gradsko_vijece_26052022_05.jpg

Jedna od najvrednijih investicija u prošloj godini svakako je Aglomeracija Varaždinske Toplice, a drugi važan projekt je izgradnja mosta Tuhovec na rijeci Bednji. Priprema se i dokumentacija za rekonstrukciju dionice ceste od Tuhovca do Hrastovskog, a u tijeku je i izgradnja fitness parka.

U protekloj godini modernizirane su nerazvrstane ceste u Martinkovcu, sanirano je klizište u Vrtlinovcu, izgrađen je i uređen nogostup i rekonstruirana je postojeća javna rasvjeta u Dugoj ulici, a radi povećanja sigurnosti saniran je i uređen kolnik u Ulici kralja Zvonimira.

GVT_Gradsko_vijece_26052022_01.jpg

GVT_Gradsko_vijece_26052022_03.jpg

GVT_Gradsko_vijece_26052022_06.jpg

GVT_Gradsko_vijece_26052022_07.jpg

GVT_Gradsko_vijece_26052022_08.jpg