VARAŽDINSKE TOPLICE Sporazum o prijateljstvu s Novaljom za bolje pozicioniranje na turističkoj karti Foto: Grad Varaždinske Toplice

VARAŽDINSKE TOPLICE Sporazum o prijateljstvu s Novaljom za bolje pozicioniranje na turističkoj karti

Varaždinske vijesti | 27.5.2022. u 09:49h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Varaždinske Toplice s ciljem suradnje u području turizma, kulture, sporta i gospodarstva sklopit će sporazum o prijateljstvu s Gradom Novaljom, odlučeno je na sjednici topličkog Gradskog vijeća u četvrtak.

S obzirom da se Varaždinske Toplice žele još bolje pozicionirati na turističkoj karti ovog dijela Europe, povezivanje s hrvatskim turističkim središtima jedan je od imperativa. Kako je naglasila gradonačelnica Dragica Ratković, ova dva grada imaju puno zajedničkih tema zbog čega će suradnja doprinijeti daljnjem razvoju obiju strana.

GVT_Gradsko_vijece_26052022_02.jpg

- Razmjena iskustva s turističkim središtima kakvo je Grad Novalja sasvim sigurno će doprinijeti našem još boljem pozicioniranju na karti Hrvatske. Međusobnim dijalogom doprinijet ćemo razvoju oba grada, kako u turističkom smislu, tako i u ekonomskom i kulturnom smislu – rekla je gradonačelnica Ratković.

S obzirom na izazove koje je sa sobom donijela pandemija koronavirusa, Grad Varaždinske Toplice u prošloj je godini bilježio veće rashode poslovanja i veće rashode za nabavu nefinancijske imovine. Iako je u odnosu na planirane godišnje prihode Grad ostvario 81 posto prihoda proračuna, manjak je namiren iz prenesenog viška prihoda iz prethodne godine te kratkoročnim zajmom iz državnog proračuna.

GVT_Gradsko_vijece_26052022_04.jpg

- Bez obzira na proračunski manjak kojeg ćemo namiriti prvim rebalansom ovogodišnjeg proračuna, Grad je uspješno prebrodio izazove koji su sada iza nas. U proteklom razdoblju, unatoč brojim preprekama uspjeli smo realizirati zacrtane kapitalne projekte i puni optimizma okrećemo se novim projektima– poručila je gradonačelnica Ratković.

Tako su u protekloj godini, uz nastavak sufinanciranja programa i projekata u kulturi, turističkih manifestacija, programa i projekata udruga, subvencija poljoprivrednicima i poduzetnicima, sufinanciranja boravka djece u vrtićima te stipendiranja studenata, uređeni perivoj M.R. Strozzi i Trg Republike Hrvatske.

- Cijelo područje Varaždinskih Toplica jedno je veliko gradilište, a najvažnije je da sve investicije i projekti koji se realiziraju budu na korist našim građanima. Pravi primjer je naša prva zvjezdica, naš Trg Republike koji je postao središnje mjesto okupljanja građana. U protekloj godini mnogo se radilo i vjerujem da je to put kojim trebamo nastaviti – naglasila je Ratković.

GVT_Gradsko_vijece_26052022_05.jpg

Jedna od najvrednijih investicija u prošloj godini svakako je Aglomeracija Varaždinske Toplice, a drugi važan projekt je izgradnja mosta Tuhovec na rijeci Bednji. Priprema se i dokumentacija za rekonstrukciju dionice ceste od Tuhovca do Hrastovskog, a u tijeku je i izgradnja fitness parka.

U protekloj godini modernizirane su nerazvrstane ceste u Martinkovcu, sanirano je klizište u Vrtlinovcu, izgrađen je i uređen nogostup i rekonstruirana je postojeća javna rasvjeta u Dugoj ulici, a radi povećanja sigurnosti saniran je i uređen kolnik u Ulici kralja Zvonimira.

GVT_Gradsko_vijece_26052022_01.jpg

GVT_Gradsko_vijece_26052022_03.jpg

GVT_Gradsko_vijece_26052022_06.jpg

GVT_Gradsko_vijece_26052022_07.jpg

GVT_Gradsko_vijece_26052022_08.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci