VARAŽDINSKE TOPLICE Osigurana sredstva za izgradnju priključka novom autobusnom kolodvoru

VV | 6.3.2024. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Hrvatske ceste su danas donijele odluku o izvođaču radova na realizaciji projekta izgradnje cestovnog priključka novom autobusnom kolodvoru s državne ceste DC526 u Varaždinskim Toplicama. Projektom vrijednim gotovo 1,2 milijuna eura izgradit će se i pješačka staza te urediti raskrižje državne ceste i Cvjetne ulice, a odabrani izvođač je tvrtka Colas Hrvatska.

- Izgradnjom novog priključka omogućuje se prilaz budućem autobusnom kolodvoru s državne ceste. Na taj će se način u velikoj mjeri rasteretiti promet gradskim ulicama. Ovim rješenjem svi mogu biti zadovoljni, od građana, preko autobusnih prijevoznika do njihovih putnika. Također, dodatnom izgradnjom pješačkih staza uz državnu cestu, kao i rekonstrukcijom i uređenjem postojećeg raskrižja državne ceste i Cvjetne ulice, znatno će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu – zadovoljno je istaknula gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Radovima na ovoj dionici adekvatno će se riješiti i oborinska odvodnja te obnoviti i uskladiti horizontalna i vertikalna prometna signalizacija, a sve u skladu s važećom zakonskom regulativom. Posebna pozornost posvetit će se rekonstrukciji i uređenju raskrižja državne ceste i Cvjetne ulice, a sve s ciljem povećanja preglednosti na sporednom smjeru. Radovima je planirano uvođenje dodatne prometne trake za skretanje ulijevo na glavnoj trasi, ali i semaforizacija uz osvjetljenje te pješački prijelaz.

– Izgradnjom novi pješačkih staza od početne točke zahvata na državnoj cesti s njezine lijeve strane pa sve do Cvjetne ulice, dobit ćemo najvišu razinu sigurnosti za kretanja pješaka. Pješačke staze bit će denivelirane u odnosu na kolnik državne ceste te odvojene od ruba zelenim zaštitnim pojasom – dodala je gradonačelnica Ratković.