Varaždinske Toplice na čelu sa gradonačelnicom Dragicom Ratković ulaže u obrazovanje i školstvo

VV | 28.5.2021. u 16:48h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Varaždinske Toplice posebnu brigu vode o obrazovanju učenika i studenata što je vidljivo u činjenici da je u proračunu za 2021. godinu osigurano skoro milijun kuna za potrebe školstva.

Od toga je 200 tisuća kuna osigurano za nabavu obrazovnog materijala, 150 tisuća kuna za sufinanciranje produženog boravka, izvannastavnih aktivnosti i prijevoza učenica, preko 100 tisuća kuna za sufinanciranje asistenata za djecu s posebnim potrebama te 30 tisuća kuna za sufinanciranje uređenja dječjeg igrališta u Područnoj školi Drenovec. Posebno treba istaknuti i stipendiranje studenata za što Grad osigurava čak 450 tisuća kuna.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković istaknula je zadovoljstvo zbog ovih hvalevrijednih mjera kojima Grad uvelike pomaže roditeljima i djeci tijekom njihovog školovanja.

- Moram naglasiti da sam i ponosna i sretna što smo uspjeli realizirati ove mjere unatoč tome što su se vijećnici Reformista i SDP-a protivili proračunu. Uopće ne razumijem njihovo protivljenje jednoj ovako vrijednoj pomoći našim učenicima i studentima. Mladi su naša budućnost, budućnost našeg grada, naših Varaždinskih Toplica, ali i cijele naše Domovine. Mi kao grad moramo im pomagati u njihovom školovanju kako bismo jednog dana imali kvalitetne, obrazovane i stručne ljude koji će ostati u našem gradu, u našoj državi - rekla je Dragica Ratković dodavši kako će kao buduća gradonačelnica nastaviti voditi posebnu brigu o mladima i njihovom kvalitetnom obrazovanju jer, kako kaže, na njima svijet ostaje.

Do sada je uloženo oko 50 tisuća kuna za sufinanciranje produženog boravka, 8 tisuća kuna za sufinanciranje prijevoza učenika, oko 25 tisuća kuna za sufinanciranje asistenata za djecu s posebnim potrebama, dok je za stipendiranje studenata do sada uloženo preko 160 tisuća kuna. Osim toga, u proračunu su osigurana i sredstva za nabavu radnih bilježnica te za uređenje dječjeg igrališta što će se također realizirati u toku ove godine.

- Grad Varaždinske Toplice će sve te mjere nastaviti provoditi i dalje. Ja kao buduća gradonačelnica ću na tome inzistirati - zaključila je Ratković.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci