V. Toplice: Konstituirano Gradsko vijeće, predsjednik Franjo Prstec

| 12.6.2017. u 17:29h | Objavljeno u Našim krajem

Odlukom većine, s devet ruku "za" i pet ruku "protiv" te jednim "suzdržanim", Franjo Prstec (HDZ) na današnjoj je konstituirajućoj sjednici izabran za predsjednika novog Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica u mandatu 2017.-2021, dok je za potpredsjednika izabran Stjepan Denžić (HSLS).

Time su Varaždinske Toplice dobile novo Gradsko vijeće koje će, kao najviše predstavničko tijelo, u iduće četiri godine svojim odlukama određivati i usmjeravati razvitak lokalne samouprave i cijelog grada.

U novom Gradskom vijeću većinu vijećnika, osam, ima koalicija stranaka HDZ i HSLS, šest vijećnika je iz koalicije HSS, SDP, HNS i Laburisti, dok je jedan vijećnik nezavisan.

Gradsko vijeće čini 15 vijećnika, a to su: Stjepan Denžić, Franjo Prstec, Nenad Posavec, Ivan Dvorski, Josip Obad, Borislav Antolković, Draženko Pokos, Marko Sopić, Mladen Huzjak, Dragutin Šarec, Željko Bedeković, Dragan Dašić, Srećko Detelj, Danijel Remenar te Marko Plišo. Drugi potpredsjednik vijeća birat će se na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća.

Vijećnici su nakon verifikacije mandata svečano položili prisege, dok je u ime gradske izvršne vlasti novom Gradskom vijeću čestitke uputila gradonačelnica Dragica Ratković.

Gradonačelnica je na upit novinara istaknula da je prvi zadatak ovako oformljenog vijeća donijeti proračun koji se može očekivati do kraja lipnja.

- Prvi nam je zadatak donijeti proračun za ovu godinu, već imamo neke izdatke tako da nećemo čekati 90 dana već ćemo do kraja lipnja donijeti novi proračun da možemo po njemu funkcionirati. Od svih vijećnika očekujem da rade na dobrobit građana i grada Varaždinskih Toplica, a svi s istim ciljem bez obzira na stranku - rekla je gradonačelnica Ratković, dodavši da će se posebno u radu osvrnuti na privlačenje investitora.

Novoizabrani predsjednik GV Franjo Prstec, koji je na mjesto predsjednika izabran treći puta, rekao je da očekuje jedan bitan pomak u radu Gradskog vijeća i transparentan način obnašanja vlasti u gradu Varaždinske Toplice.

- Očekujem potporu oporbenih vijećnika budući da nisam jednoglasno izabran. Očekujem da vijećnici budu kooperativni, a budući da smo mi koji smo dobili većinu poduzetnici i obrtnici u sličnom ćemo poduzetničkom stilu voditi i Gradsko vijeće - rekao je Prstec.