VARAŽDINSKE TOPLICE Jednoglasno usvojen rebalans proračuna Foto: VV arhiva / ilustracija

VARAŽDINSKE TOPLICE Jednoglasno usvojen rebalans proračuna

Varaždinske vijesti | 25.7.2023. u 19:56h | Objavljeno u Našim krajem

Na 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždinske Toplice održanoj u ponedjeljak, jednoglasno je donesen novi rebalans proračuna za 2023. godinu.

Između ostalog, donijeta je i odluka o usvajanju Plana ukupnog razvoja Grada Varaždinskih Toplica za razdoblje od 2021. do 2031. godine, kao i odluka o sufinanciranju troškova produženog boravka u osnovnim školama.

Gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice, Dragica Ratković, na početku sjednice zahvalila je svim vijećnicima na kontinuiranom radu za boljitak sugrađana, te istaknula kako se Grad javlja na razne natječaje.

- Javljamo se na sve natječaje za koje imamo uvjete. Prijavili smo se na deset natječaja, od toga je prošlo njih devet i jedan je još na čekanju – rekla je gradonačelnica Ratković, čime je objasnila da je rebalans proračuna potreban upravo zbog dobivenih sredstava iz raznih odobrenih projekata.

varazdinske_toplice_gradsko_vijece_vv_arhiva_25072023_1.jpg

Između ostalog, Grad Varaždinske Toplice dobio je od Ministarstva prostornog uređenja sredstva za modernizaciju cesta, od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture stigla su sredstva za izradu dviju projektnih dokumentacija kao i sredstva za radove na sanaciji nerazvrstane ceste Cvjetna ulica, i to u potpunosti.

Od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Varaždinske Toplice dobile su sredstva za ulaganje u objekt Dječjeg vrtića Tratinčica te sredstva za Pilot projekt za sufinanciranje troškova stanovanja mladih obitelji i mladih osoba.

Između ostalog, novim rebalansom proračuna povećavaju se sredstva u području obrazovanja, točnije predškolsko obrazovanje kao i u području socijalne zaštite gdje će sredstva biti usmjerena za stanovanje. Uz to, povećavaju se sredstva za zaštitu okoliša te rekreaciju i sport.

- Zahvaljujem svim našim vijećnicima na odličnom radu i suradnji. Vidi se da vijeće i Grad kontinuirano rade i surađuju, a dokaz tome su razni projekti koje provodimo na području grada. Ulažemo u infrastrukturu, radimo na modernizaciji i rekonstrukciji cesta, ulažemo u obrazovanje i zaštitu okoliša. Između ostalog, pomažemo našim poduzetnicima i mladima. Radimo na tome da naši sugrađani imaju što kvalitetnije uvjete za život – istaknula je gradonačelnica Ratković.

varazdinske_toplice_gradsko_vijece_vv_arhiva_25072023_2.jpg