Varaždin dobio 10 novih kuhara i kuharica

J.Š./Varaždinske vijesti. | 19.2.2016. u 14:19h | Objavljeno u Našim krajem

U Studentskom restoranu u Varaždinu održan je završni ispit sudionika Programa osposobljavanja za zanimanje pomoćni kuhar/ica. 

Obrazovanje je organiziralo Pučko otvoreno učilište po verificiranom programu obrazovanja koji se sastoji od ukupno 200 sati nastave, od čega čak 140 sati praktične nastave u struci. Praksu za polaznike omogućio je Studentski restoran u Varaždinu.

Program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju kuhar/ica financirao je Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin u okviru Mjera aktivne politike zapošljavanja "Obrazovanje nezaposlenih".

Cilj mjere je povećanje razine zapošljivosti nezaposlenih osoba te usklađivanje potrebnih kompetencija s potrebama lokalnog tržišta rada. Tako je lokalno tržište rada postalo bogatije za 10 osoba osposobljenih za jednostavne poslove zanimanja kuhar/ica, od kojih je najmanje troje već u procesu selekcije i/ili zapošljavanja.

Ispit je proveden pred komisijom koju su sačinjavali: predavač E. Nižetić, predstavnici Studentskog restorana, Pučkog otvorenog učilišta Varaždin i Regionalnog ureda Varaždin, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Svi polaznici/e programa, kao i članovi/ce ispitne komisije, izrazili su iznimno zadovoljstvo provedenim programom te novostečenim kompetencijama polaznika. Te su kompetencije dijelu polaznika/ca omogućile da se uključe u procese zapošljavanja čak i prije službene podjele Uvjerenja o uspješno završenom programu osposobljavanja, a neki su polaznici izrazili i želju za samozapošljavanjem.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci