V. TOPLICE Odluka o javnim priznanjima – počasni građanin ministar D. Horvat, nagrada za životno djelo B. Cecelji

Varaždinske vijesti | 3.11.2021. u 17:45h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica na današnjoj je sjednici jednoglasno je prihvatilo odluku kojom prima na dar državno zemljište za izgradnju stanova za mlade obitelji.

Naime, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je odluku o darovanju nekretnine Gradu Varaždinskim Toplicama, ukupne površine 44.056 m2, a u svrhu provođenja programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Varaždinskih Toplica.

Grad Varaždinske Toplice prihvatio je na dar nekretninu procijenjene vrijednosti 2 milijuna i 660 tisuću kuna.

Gradonačelnica Dragica Ratković je kazala da ovim počinje veliki projekt koji je pred Gradom Varaždinskim Toplicama – izgradnja novog naselja.

– Riječ je o važnoj investiciji od iznimnog značaja za sve stanovnike grada, posebice za one mlade, koji nastoje riješiti svoje stambeno pitanje. Spomenuti projekt prije svega osigurao bi stambeno zbrinjavanje mladih obitelji, kao i one koji bi zbog svoje profesije odnosno stručnosti u zdravstvenom sektoru, svoje zaposlenje mogli naći upravo na području Varaždinskih Toplica – istaknula je Ratković.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili i odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Varaždinskih Toplica u 2021. godini.

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat proglašava se počasnim građaninom Grada Varaždinskih Toplica zbog iznimnog doprinosa kojim je trajno zadužio Grad Varaždinske Toplice, odnosno darovanja zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske Gradu Varaždinskim Toplicama.

Ova odluka ministra od velikog je značaja za Grad Varaždinske Toplice zbog provođenja programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji i sprječavanja raseljavanja s područja Grada.

Bernardi Cecelji dodjeljuje se nagrada za životno djelo za njezino zalaganje, trud i vrijedan rad u korist lokalne zajednice i stanovnika Varaždinskih Toplica, čime je unaprijedila ugled Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu.

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Varaždinske Toplice za uspjehe ženske „A“ ekipe dodjeljuje se nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju za osvojeno 3. mjesto na 8. državnom natjecanju vatrogasaca.

Lani Kalničanec, članici Karate kluba AIK, dodjeljuje se nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju zbog iznimnih rezultata na brojnim tuzemnim i međunarodnim sportskim natjecanjima na kojima je osvajala prva mjesta te na taj način dostojno predstavljala klub i Grad.

Jelena Štefanić jedna je od najosebujnijih mladih sopranistica te joj se dodjeljuje nagrada za izniman doprinos glazbenoj umjetnosti i promicanju ugleda i promociji Grada Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu.

Tvrtki TTI d.o.o. dodjeljuje se nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada Varaždinskih Toplica u zemlji i svijetu za kontinuirani razvoj prijevozničke djelatnosti na međunarodnom i domaćem tržištu.

Nagrađuju se i učenici osnovnih škola, srednjih škola i studenti pa će Nagradu Grada Varaždinskih Toplica dobiti Darija Ratković iz Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, Lana Kukec iz Osnovne škole Svibovec, Marko Dvorski iz Elektrostrojarske škole Varaždin te Maria Horvatić, studentica Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost u Grazu.

Zahvalnica se dodjeljuje osmorici branitelja s područja Varaždinskih Toplica povodom 30. obljetnice bitke za Vukovar: Mladenu Brozu, Danku Kanešiću, Stjepanu Kukecu, Ivici Medvedcu, Draženku Pokosu, Stjepanu Vuku, Marijanu Horvatu i Darku Jembreku.

Dobitnici zahvalnica su također Ivica Čičak, dr. med., Katica Mikulčić, Helena Posavec, Dobrovoljno vatrogasno društvo Leskovec Toplički za uspjehe ženske „B“ ekipe, Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice te Moto klub Aquabikers Varaždinske Toplice.

Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica odobrilo je i pokretanje postupka za izradu 5. ciljanih Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Varaždinske Toplice.

– Izmjene se odnose na zonu „Vrbice“ u naselju Varaždinske Toplice, odnosno na stvaranje preduvjeta za izgradnju građevine poslovne namjene, pretežito trgovačke, tj. supermarketa. Ocjenjeno je da je ovakav sadržaj potreban Varaždinskim Toplicama, pa je Grad u tom cilju ishodio prethodna mišljenja Ministarstva kulture i medija - Konzervatorski odjel u Varaždinu i Hrvatskih cesta - Poslovna jedinica Varaždin, prema kojima je s njihove strane takav zahvat moguć – pojasnila je gradonačelnica Dragica Ratković.