V. Bukovec: Bebama 2.500 kuna, studentima 1.000 kn, a tu je i potpora za umirovljenike

Varaždinske vijesti | 28.11.2018. u 08:17h | Objavljeno u Našim krajem

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec održanoj u ponedjeljak, 26. studenog, donijeto je nekoliko financijskih odluka, odnosno odluka o jednokratnim novčanima pomoćima roditeljima novorođenčadi, studentima i umirovljenicima.

– Jednokratne novčane pomoći dobit će roditelji djece rođene u 2018. godini, s prebivalištem na području općine Veliki Bukovec, a iznos jednokratne novčane pomoći je 2.500 kuna. Također, jednokratne novčane pomoći povodom božićnih blagdana primit će redoviti i izvanredni studenti koji nisu zaposleni, pod uvjetom da nisu navršili 27 godina. Pravo se ostvaruje na zahtjev redovitog i izvanrednog studenta u jednokratnom iznosu od 1.000 kuna – pojasnio je načelnik Općine Veliki Bukovec, HSS-ov Franjo Vrbanić.

Dodao je i da će jednokratne naknade dobiti i umirovljenici.

– Odobrava se isplata jednokratne naknade povodom božićnih blagdana umirovljenicima s područja općine čiji je iznos mirovine do 2.000 kuna. Ukupno je za božićnice umirovljenicima u proračunu osigurano 43 tisuće kuna – najavio je Vrbanić.

Općina kreće i s realizacijom dva projekta za što će se uskoro pokrenuti postupak javne nabave. Riječ je o radovima na izgradnji dječjeg igrališta kraj vrtića u Velikom Bukovcu vrijednim 112 tisuća kuna. Planira se i izgradnja natkrivenog odmorišta uz biciklističko-pješačku stazu, procijenjene vrijednost 81 tisuću kuna. Sredstva za obje namjene osigurat će se u proračunu Općine Veliki Bukovec za 2019. godinu.

Inače, Općinsko vijeće prihvatilo je i zamolbu za donacijom Udruge veterana 7. gardijska brigada „Puma“ za daljnje provođenje brojnih aktivnosti i organizaciju obljetnice.