Uz pomoć potpora poduzetnici iz Općine Cestica lakše u daljnji razvoj

Napisao/la: IHR/Varaždinske vijesti -
Uz pomoć potpora poduzetnici iz Općine Cestica lakše u daljnji razvoj Foto: Krešimir Đurić

O Općini Cestica danas su potpisani Ugovori za dodjelu bespovratnih potpora za malo i srednje poduzetništvo iz Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Općine Cestica za razdoblje 2018.-2021.Ugovore je potpisalo ukupno 11 poduzetnika kojima će dobivena sredstva značajno doprinjeti daljnjem razvoju njihovog poslovanja.

Potpore i dalje

- Vjerujemo da su turizam, malo i srednje poduzetništvo grane koje mogu biti strateške za razvoj Općine Cestica i gdje su radna mjesta nešto viša u rangu osobnih dohodaka. Izdvajamo sredstva za one koji pune proračun i dalje ćemo to raditi. Natječaji su bili raspisani te su transparentno sprovedeni, a jedan veći natječaj koji će biti završen i obrađen bit će u veljači, gdje će biti osigurano više od 700.000 kuna za sufinanciranje projekata i siguran sam da će to doprinjeti našim poduzetnicima te će lakše ostvarivati svoje planove – najavio je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj u petak na potpisivanju ugovora.
Podsjetio je kako na području Općine Cestica djeluje 200-ak obrtnika i malih poduzetnika i još 200-ak OPG-a, što znači da su mještani Općine Cestica poduzetni i da su nositelji razvoja cestičkog kraja budući da su u zadnjih 10 godina otvorili 800-ak radnih mjesta.
- Želja nam je da i dalje podržavamo poduzetne ljude iz naše Općine koji se pomoću potpora mogu dalje razvijati i javljati se na europske projekte kako bi mogli biti ravnopravni partneri u povlačenju EU sredstava. Općina Cestica je u proračunu za 2018., 2019. i 2020. i 2021. planskim dokumentima osigurala sredstva za mjere s kojima ćemo financirati naše poduzetnike – rekao je Korotaj.
Dodao je kako je prošle godine potpore dobilo ukupno 43 poduzetnika, a ove godine 11. Za program je osigurano 300.000 kuna za malo poduzetništvo, 200.000 kuna za poljoprivredne projekte i 150.000 kuna za projekte u području turizma.
- Moram reći da je bilo puno više prijava od novca kojeg smo namijenili za poduzetnike. Na zadnji natječaj prijavilo ih se 114 , a sve prijave su kvalitetno popunjene, što znači da su naši poduzetnici kvalitetno educirani za javljanje na lokalne projekte, regionalne i nacionalne – ustvrdio je Korotaj i najavio kako očekuje da će Općinsko vijeće Općine Cestica kroz rebalans osigurati još više sredstava za poduzetnike te će svi oni koji zadovoljavaju kriterije dobiti sredstva.

Za marketing i sajmove

Među poduzetnicima koji su danas potpisali ugovore je Ivan Matijašec, predstavnik Lovrinih vinograda.
- Bavimo se vinogradarstvom i vinarstvom, a dobivena sredstva utrošit ćemo u marketing, odnosno za izradu etiketa i kutija – rekao je.

Mladen Horvat, predstavnik OPG-a iz Gornjeg Vratna dobivene potpore potrošit će za sudjelovanje na sajmovima.
- Stalni smo izlagači na sajmovima diljem Hrvatske. Zahvaljujem se Općini. Dobivena sredstva puno nam znače jer je sudjelovanje na sajmovima postalo dosta skupo, od priejvoza, kotizacije na sajmovima do troškova smještaja – istaknuo je Horvat.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.