Ususret 4. izložbi vina "VIN-CE 2020." u Cestici: od 170 uzoraka, čak 87 osvojilo srebro Foto: Općina Cestica

Ususret 4. izložbi vina "VIN-CE 2020." u Cestici: od 170 uzoraka, čak 87 osvojilo srebro

VV | 12.2.2020. u 17:50h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Cestica završeno je ocjenjivanje uzoraka za izložbu vina "VIN-CE 2020.“ Cestica koja će se održati u subotu, 15. veljače u dvorani DVD-a Križovljan Cestica s početkom u 14 sati.

Povjerenstvo za ocjenjivanje izvršilo je ocjenjivanje zaprimljenih uzoraka vina, rakija i likera, a među 170 zaprimljenih uzoraka najviše je bilo onih sa srebrnim odličjem, čak 87. Ocijenjeni uzorci moći će se kušati na ovogodišnjoj izložbi vina. Povjerenstvo za ocjenjivanje radilo je u tri komisije. U sastavu prve komisije bili su enolozi: Vesna Bakota, dipl. inž., Gordana Bosankić, dipl inž, i Slobodan Vili, dipl. inž, a ocjenjivanje u drugoj komisiji realizirali su: dr. sc. Mirela Osrečki, dipl. inž., Mladen Forko, dipl. inž. i Franjo Majnarić, dipl. inž. Članovi treće komisije bili su: dr. sc. Ivana Puhalek dipl. inž., dr. sc. Vlasta Rubeša Vili dipl. inž. i dr. sc. Marin Mihaljević, dipl. inž.

Sveukupno ocjenjivanje vodio je enolog Miroslav Matovinović, dipl. inž., koji je bio i predsjednik prve dvije komisije, a predsjednik 3. komisije bio je Zdenko Ivanković dipl. inž.

U ime organizacijskog odbora 4. izložbe "VIN-CE 2020. Cestica" članovima Povjerenstva za ocjenjivanje zahvalio je Marijan Županić, predsjednik Udruge vinara i vinogradara sv. Martin Cestica, a na ocijenjene uzorke kratko se osvrnuo i enolog Miroslav Matovinović, predsjednik povjerenstva za ocjenjivanje.

Označeno u