Uspješno završen "Welcome Spring Festival", a sada kreću Wine & Walk i Flora Centrum Mundi Foto: Martin Novosel

Uspješno završen "Welcome Spring Festival", a sada kreću Wine & Walk i Flora Centrum Mundi

vv | 4.4.2024. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

Welcome spring festival sve je prepoznatljiviji ludbreški sadržaj. Ludbreg i njegova okolica tako su i ove godine bili središte rekreacije, aktivnog života i boravka u prirodi. Kroz nekoliko vikenda tijekom ožujka Ludbreg i zeleni i dinamični krajolik koji ga okružuje bio je poprište niza uzbudljivih, zanimljivih i inspirativnih outdoor događanja: utrka, programa za djecu te rekreativnih i zabavnih sadržaja koji svi imaju jedan zajednički cilj – probuditi nas iz zimskog sna i potaknuti nas na aktivni boravak u prirodi. Proljetne aktivnosti u Ludbregu nastavljaju se i dalje, nadolazećeg vikenda održat će se Wine and walk, a prvi svibanjski vikend rezerviran je za Flora Centrum Mundi koji će ove godine imati dodatni sadržaj – blues festival. Upravo o tim događajima govora je bilo na današnjoj konferenciji za medije održanoj u atriju dvorca Batthyany u Ludbregu.

- Sve su ovo događaji po kojima smo prepoznati i koji su nam turistički jako važni. Kroz Welcome spring festival promoviramo sve sportske aktivnosti povezane uz prirodu – biciklizam, trčanje, veslanje, planinarenje i druge sportove kako bismo djecu i mlade privukli na bavljenje sportom i u prirodu – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić te dodao kao se aktivnosti nastavljaju. Prvi je wine and walk, prema njegovim riječima svojevrstan festival vina, manifestacija po kojoj je Ludbreg također prepoznat, a potom i popularni sajam cvijeća, odnosno Flora Centrum Mundi.

gravel1.jpg

 - Ludbreški kraj prepoznat je kao dio Hrvatske u kojem cvjećarstvo ima važnu ulogu. Na taj način pomažemo našim cvjećarima da promoviraju svoje proizvode na jednom od najvećih takvih sajmova u Hrvatskoj – kazao je gradonačelnik Bilić.

Naglasio je kako ovu manifestaciju posjeti oko 30 tisuća posjetitelja, a zadnjih nekoliko godina ona se održava na prostoru Otoka mladosti. Wine and walk održat će se ovog vikenda u subotu 6. travnja. Sudionike očekuje šetnja od dvanaestak kilometara.

- Uz rutu je postavljeno osam degustacijskih punktova na kojima lokalni vinari nude svoja vina i domaće gastro zalogaje. Od prvog izdanja do danas, Wine and walk narastao, na ovogodišnjem šestom po redu imamo promjenu publike, više nisu najbrojniji stanovnici Varaždinske županije, već Zagreb, Bjelovar, pa čak Slovenije i Austrije – rekao je Petar Čavlović, ispred organizatora događanja.

Direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta istaknula je kako je Welcome spring festival kroz 4 vikenda, 13 sportskih događanja okupio preko 2000 sudionika. Nakon uspješnog sportskog festivala u pripremama su za cvjetni. 

Ludbreg_02.jpg

- U Ludbregu vas i ove godine čeka izložba cvijeća s izlagačima iz cijele Hrvatske, Dječji cvjetni korzo za najmlađe, izložba minijaturnog drveta, prezentacija tradicijskih i lokalnih proizvoda te popratni eno-gastro i zabavni sadržaji. Sve planirano održava se od 2. do 5. svibnja 2024. godine u Centru svijeta – ističe Petra Međimurec. Poseban dodatak bit će Blues festival Ludbreg tijekom kojeg će cijeli grad postati pozornica.

- Od 2. do 5. svibnja u sklopu ovog festivala bit će izvedena 33 glazbena programa u kojima sudjeluje 25 glazbenika, a sve to odvijat će se na šest lokacija u Ludbregu – zaključuje Međimurec.  

Ludbreg_03.JPG