Uskoro zacjevljenje i rekonstrukcija ceste u Gornjem Ladanju? Foto: Općina Vinica

Uskoro zacjevljenje i rekonstrukcija ceste u Gornjem Ladanju?

VV | 28.7.2016. u 07:30h | Objavljeno u Našim krajem

Iz Općine Vinica medijima su poslali priopćenje načelnika Marijana Kostanjevca vezano uz rekonstrukciju dionice županijske ceste 2029 u Gornjem Ladanju.

Priopćenje načelnika prenosimo u cijelosti.

Kao načelnik Općine sretan sam da će konačno, i to nakon svih opstrukcija od strane onih koji bi najviše trebali pomagati Općini, konačno doći do velikog i pozitivnog pomaka vezanog uz zacjevljenje i rekonstrukciju ceste u Gornjem Ladanju. Prema mojim saznanjima, generalni direktor Hrvatskih voda, gospodin Đuroković, rebalansom proračuna Hrvatskih voda osigurat će sredstva za izgradnju kanalizacije u Gornjem Ladanju na potezu od "Tabana" do Arboretuma. Županijska uprava za ceste će pak, unutar svog djelokruga, napraviti sve potrebne radnje na proširenju ceste i izgradnji nogostupa.

Ovo je bilo doista razdoblje gdje se pokušavalo sve kako ne bi došlo do realizacije tog projekta, a unatoč prikupljenoj peticiji, dopisima od strane Općine upućenim ŽUC-u, policiji te Hrvatskim vodama. Ondje sam u svojstvu načelnika bio na razgovoru kod prethodnog direktora koji je bio neugodno iznenađen činjenicom da se nije krenulo u realizaciju zacjevljenja usprkos postojećoj dokumentaciji i svim dozvolama dobivenim još prije devet godina.

Osiguranjem sredstava konačno će se riješiti i poboljšati sigurnosno stanje uz ŽC 2029 te zaštititi sve sudionike u prometu, a naročito našu djecu i mlade. Ovim putem zahvaljujem svima koji su pomogli da konačno do te realizacije i dođe, a onima koji su sve to politizirali i stopirali, poručujem neka se srame za svoje nečasne poteze. Nije bitno koje je boje dres, koji je broj na tom istom dresu, već je bitno što je i tko napravio za svoju sredinu, što je dokaz i u ovom slučaju.